Memur ve emekli zammı beğenmedi! (Özel Haber)

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli ve memurların alacağı zam oranı belli olurken, yapılan zamlar ne memuru ne de emekliyi memnun etmeye yetmedi.

Memur ve emekli zammı beğenmedi! (Özel Haber)
Yayınlanma:

Memur ve emekli maaşlarına her yıl ocak ve temmuz aylarında zam yapılıyor. Bu zam oranı enflasyon rakamlarına göre açıklanıyor. Haziran enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından zam oranı belli oldu. SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 5 oranında zam yapılacak. Memurlara da yüzde 6 oranında zam gerçekleştirilecek. Buna göre; en düşük işçi emeklisinin aylığı bin 130 liradan bin 186 liraya, en düşük memur maaşı 3 bin 224 liradan 3 bin 417 liraya yükselecek. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz'da alacak.

‘YAPILAN ZAM HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI’

Yapılan zam oranlarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Konya Emekliler Derneği Başkanı Gülhan Çağlar,  emeklilere yapılan yüzde 5’lik zammın kendilerinde hayal kırıklığı yaşattığını belirtti. Yapılan yüzde 5’lik zammın beklentilerin çok altında kaldığını aktaran Gülhan Çağlar, “Ocak ayından beri tüketim mallarına yapılan zam ile emekliye verilen zammı karşılaştırdığımız zaman hayal kırıklığına uğradık. Yapılan zam beklentilerimizin çok altında gerçekleşti. Biz defalarca emekliye yapılacak olan zammın enflasyona göre değil, seyyanen yapılmasını talep ettik. Bize zam diye bir şey yapılmadı. Emekliler olarak hala 4’üncü sınıf vatandaş gibi rezil bir sefalete sürüklendik. Zaten bize yapılan yüzde 5’lik zam ürünlere gelen artışla birlikte elimize geçmeden eridi.  Hayat şartlarına uygun bir zam yapılmalı. Emeklinin az da olsa refaha kavuşabilmesi için yüzde 15-20 civarında zam yapılması gerekiyor. Bu yüzden ocak ayında yeniden yapılacak zammı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

‘REFAH PAYINDAN FAYDALANMAK İSYORUZ’

Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer ise memur ve memur emeklilerine yapılan yüzde 6’lık zammın kendilerini tatmin etmediğini vurguladı. Memur ve çalışanların refah payından da faydalanması gerektiğinin altını çizen Karlıer, “Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve memur emeklisine  15 Temmuz tarihinde yapılacak zam oranı da belli oldu. Buna göre toplu sözleşmeden kaynaklı olarak memurlarımızın maaşlarına yılın ilk yarısında yüzde 4'lük zam yapılmıştı. Toplu sözleşme gereği, yılın ikinci yarısı için, temmuz ayından itibaren enflasyon farkından dolayı yüzde 6 zam yapılacak. Ama bu rakamlar maalesef memuru memnun edici bir zam değil. Ülkedeki gelişmişlik payından çalışanların da alması gerektiğini sürekli savunduk ve savunmaya da devam ediyoruz. Ülkemizde son süreçte ciddi bir pahalılıkla birlikte ekonomik kriz yaşanıyor. Ekonomik daralma geçim sıkıntısı olan vatandaşlarımızı daha zor bir duruma soktu. Bu ekonomik gerileme ayrıca insanlarımızın sosyal dengesini de bozuyor. Bu aradaki makasın kapanması noktasında bir çalışma yapılması gerekiyor. Bunun içinde toplu sözleşme masasında bunları göz önünde bulundurarak, hükümet ve işverenle bir pazarlık yapacağız. Yeni toplu sözleşmeyle birlikte hem kayıplarımızı önlemek hem de refah payından hakkımızı alacağımız bir pazarlık yapacağız” ifadelerinde bulundu.

Özel Haber: Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.