Memur ve memur emeklileri için zam oranı belli oluyor

Memur ve memur emeklilerinin maaş zamları, aralık ayı enflasyonuyla birlikte netleşecek. Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon farkı, memur ve emeklisinin maaşına yansıyacak.

Memur ve memur emeklileri için zam oranı belli oluyor
Yayınlanma:

Memur ve memur emeklilerinin maaşları, temmuz-aralık ayları arasındaki enflasyon oranına göre belirleniyor. Bu kapsamda, temmuz-kasım ayları arasındaki enflasyon yüzde 33,64 oldu. Bu oran, toplu sözleşmede belirlenen yüzde 6'lık zam oranını aşarken, enflasyon farkı verilmesini de beraberinde getirdi.

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı netleşecek. Aralık ayı enflasyon oranı ise 3 Ocak Çarşamba günü TÜİK tarafından duyurulacak.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNE ZAM NASIL HESAPLANIYOR?
Temmuz-aralık ayları arasındaki TÜİK'in açıkladığı aylık enflasyon oranları kümülatif olarak toplanıyor. Sonrasında 2023 yılının ikinci altı ayı için verilen yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı toplanan aylık enflasyon oranından çıkarılıyor. Ortaya çıkan rakama Ocak-temmuz arası için belirlenen yüzde 15'lik toplu sözleşme oranı ekleniyor.

Başka bir deyişle, temmuz-kasım 2023 tarihleri arasında kümülatif olarak aylık enflasyon oranı yüzde 33,64 oldu. 33,64'den yüzde 6'lık 2023 yılı ikinci altı aylık toplu sözleşme zammı çıkarılıyor ve ortaya 27,64 rakamı çıkıyor. 27,64'e de 2024 yılı Ocak-temmuz arası için toplu sözleşmede belirlenen yüzde 15 zam ekleniyor ve sonuç yüzde 42,64 oluyor.

Yani, temmuz-kasım arasında memur ve memur emeklilerinin hak ettiği zam yüzde 42,64 oldu. Aralık ayı enflasyon verisiyle birlikte bu rakam yükselecek ve refah payı da eklenerek yeni zam oranı belirlenmiş olacak.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNE ZAMLI MAAŞ NE ZAMAN YATACAK?
Memur ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.