Merkez Bankası, EFT ve FAST ücretlerinde eşitlik sağladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankaların hafta içi saat 16.00'dan sonra ve hafta sonu yapılan EFT/FAST işlemleri için yüzde 50 fazla azami ücret uygulamasını kaldırdı. Bu düzenlemeyle birlikte, EFT ve FAST ücretlerinde eşitlik sağlandı.

Merkez Bankası, EFT ve FAST ücretlerinde eşitlik sağladı
Yayınlanma:

Düzenleme, 1 Aralık 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu tarihten itibaren, hafta içi saat 16.00'dan sonra veya hafta sonu yapılan EFT/FAST işlemleri için, hafta içi mesai saatleri içinde yapılan işlemlerle aynı ücretler uygulanacak.

EFT ve FAST, bankalar arası para transferinde kullanılan iki farklı sistemdir. EFT, Elektronik Fon Transferi'nin kısaltmasıdır ve para transferinin gerçekleşmesi için 1-2 iş günü beklemek gerekir. FAST ise Fonların Anlık ve Sürekli Transferi'nin kısaltmasıdır ve para transferi anında gerçekleşir.

Düzenlemeyle birlikte, EFT ve FAST ücretlerinde eşitlik sağlanarak, tüketicilerin mağduriyeti önlenmiş oldu. Bu düzenlemeyle birlikte, özellikle hafta sonu ve mesai saatleri dışında para transferi yapmak isteyen tüketiciler, daha düşük ücretlerle işlem yapabilecek.

EFT ve FAST nedir?

• EFT: Elektronik Fon Transferi, bankalar arası para transferi anlamına gelir. A bankasındaki bir hesapta bulunan paranın, B bankasındaki bir hesaba gönderilmesidir.

• FAST: Fonların Anlık ve Sürekli Transferi, anlık ödeme sistemidir. FAST'ta ödemeler 7/24 ve anında karşı hesaba geçer.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.