SONDAKİKA: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararı açıklandı. Faiz kaç oldu? Detaylar haberde...

SONDAKİKA: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Yayınlanma:

Son Dakika Haberi... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 17,5 seviyesine yükseltti.

Yurt içinde piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı son dakika olarak açıklandı. TCMB, bir önceki toplantısında faizi 650 baz puan artışla yüzde 15,00 seviyesine yükseltmişti. Açıklamada parasal sıkılaştırma sürecinin başladığı mesajı verildi. Merkez Bankası faiz kararı Temmuz 2023 için 250 baz puanlık artış ile yüzde 15 seviyesinden yüzde 17,50 seviyesine yükseldi.

Ekonomistlerin tamamı faizlerin artırılacağı yönünde görüş belirtirken, medyan beklenti ise 500 baz puan artırılarak yüzde 20,00 seviyesine yükseltileceği yönünde oluşmuştu.

‘SICAK PARA’ GİRİŞİ İDDİASI


Bankanın beklentiler altında açıklanan faiz kararı için önemli bir iddia ortaya atılmıştı. Buna göre ekonomistler Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) sıcak para girişine işaret ederek, faizin daha düşük tutulacağını kaydetmişti. Reuters’ın haberinde, bu kapsamda 8.5 milyar dolarlık sukuk ihracı ve Eximbank üzerinden 3 milyar dolar ihracat desteği olmak üzere toplamda 11.5 milyar dolarlık sıcak para girişi olduğu iddia edildi. Ancak banka tarafından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.