Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini artırdı

Son dakika: Yılın üçüncü enflasyon raporu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından açıklandı. Detaylar haberde...

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini artırdı
Yayınlanma:

Son dakika: Yılın üçüncü enflasyon raporu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından açıklandı. Erkan sunumda enflasyondaki yükselişe değinerek kısa süreli bir artış yaşanmasını beklediklerini dile getirdi.

Erkan sunumda enflasyondaki yükselişe değinerek kısa süreli bir artış yaşanmasını beklediklerini dile getirdi. Bankanın 2023 enflasyon tahmini ise yüzde 22,3'ten yüzde 58'e çıkarıldı.

Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanı Hafize Gaye Erkan için bir ilk yaşanıyor. Göreve geldiğinden bu yana Merkez Bankası’nın iki faiz kararını duyuran Erkan şimdi de yılın üçüncü Enflasyon Raporu’nu açıklıyor.

TCMB, yılın 2. Enflasyon Raporu toplantısında 2023 sonu enflasyon tahmininin ortalaması yüzde 22,3, gelecek yıl sonu tahminini ortalaması da yüzde 8,8’de sabit tutmuştu.

İŞTE HAFİZE GAYE ERKAN’IN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKAN SATIRBAŞLARI:
Enflasyonu düşürmek için parasal sıkılaştırma dönemine başladık, gerektiği zaman, gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendireceğiz.

Fiyat istikrarı doğrultusunda tüm araçlarımızı kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz.

"ENFLASYON GEÇİCİ OLARAK YÜKSELECEK"

Seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları aldık ve almaya devam edeceğiz.
Enflasyon kısa vadede geçici bir yükseliş gösterecektir. 2024 yılında dezenflasyonun sürdürülebilir şekilde başlamasını sağlayacak zemini dikkatle oluşturuyoruz. Faiz artırım kararlarımız miktarsal ve seçici kredi kararlarımızın birikimli olumlu etkilerinin bir kısmını 2023 sonunda, özellikle enflasyonun ana eğiliminde 2024 yılının ikinci çeyreğinde hissetmeye başlayacağız. Kalıcı olarak gerileyen enflasyonu yatırımlar ve nitelikli büyüme eşlik edecektir. Enflasyondaki düşüşte döviz piyasasındaki istikrar ve gerilemeye başlayan küresel emtia fiyatları etkili olmuştur. Geniş kapsamlı gösterge seti Haziran ayında enflasyonun ana eğiliminde güçlenmeye işaret etmiştir. İç talep ve üretime ilişkin görünüm toplam talep koşullarının enflasyonist bir düzeyde seyrettiğine işaret etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.