Merkez Bankası'nın politika faizi kararı sonrası Kredi kartı azami faiz oranları ne kadar oldu?

Merkez Bankası, politika faizi sonrası Kredi kartı azami faiz oranları açıkladı mı, Kredi kartı azami faiz oranları ne kadar oldu?... Ayrıntılar haberimizde...

Merkez Bankası'nın  politika faizi kararı sonrası Kredi kartı azami faiz oranları ne kadar oldu?
Yayınlanma:

Merkez Bankası, politika faizini 250 baz puan artırırken, kredi kartı faiz oranlarını sabit tuttu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), ocak ayı toplantısında politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45 seviyesine yükseltti. Bu artış, kredi kartları için referans faiz oranlarını etkilemeyecek.

Merkez Bankası, geçen ayki toplantısında kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağını açıklamıştı. Bu açıklama, bu ay da geçerli olacak.

Geçen ay PPK sonrası yapılan açıklamada “Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirilmiştir. Referans oranın mevcut seviyesi 3,11 üst sınır olarak belirlenmiş, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır. Bu kapsamda kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacaktır” ifadeleri kullanılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.