Merkez Bankası'nın yeni başkanı ilk sınavını verdi: Karahan'dan Gaye Erkan'a gönderme

Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, 2024'ün ilk enflasyon raporunu sundu. "Politika faizinin mevcut seviyesini sürdüreceğiz" diyen Karahan'ın sunumunda dikkat çeken bazı noktalar vardı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası'nın yeni başkanı ilk sınavını verdi: Karahan'dan Gaye Erkan'a gönderme
Yayınlanma:

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan, 2024'ün ilk enflasyon raporunu sunarak ilk sınavını verdi. Sunumda dikkat çeken bir detay ise Karahan'ın eski başkan Hafize Gaye Erkan'a yaptığı göndermeydi.

Karahan, konut fiyatlarındaki artışa ilişkin yaptığı açıklamada, "2022 yılı sonrasında enflasyondan korunma davranışı işle artan gayrimenkul talebi konut fiyatlarında yüksek oranlı artışlara sebep olmuştur." dedi. Bu sözlerin, Erkan'ın "Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı." şeklindeki açıklamasına bir gönderme olarak yorumlandı.

Karahan sunumda, "Politika faizinin mevcut seviyesini sürdüreceğiz." diyerek faiz indirimi sinyali vermedi. Bu durum da piyasalarda farklı yorumlara yol açtı.

Sunumun ardından Ekonomist Cevdet Akçay, Karahan'ın "Enflasyonla mücadelede kararlıyız." sözlerini "oksimoron" olarak nitelendirerek eleştirdi. Akçay, "Enflasyonla mücadelede kararlıysanız faiz indirimi yapmazsınız." yorumunda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.