Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı ne kadar olacak, uzmanların tahminleri neler, zam oranı yüzde kaç olacak? İşte detaylar...

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı ne kadar olacak?
Yayınlanma:

Asgari ücret zammı için gözler Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrildi. Milyonlarca asgari ücretlinin ve ailelerinin merakla beklediği zam oranının ne kadar olacağı henüz netlik kazanmasa da, ekonomistlerden gelen tahminler dikkat çekiyor.

Ünlü gazeteci Faruk Erdem, yaptığı hesaplamalarda asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması halinde 2024 Ocak ayından itibaren net asgari ücretin 17.103 TL olacağını belirtti.

ENFLASYONA GÖRE YÜZDE 38 ZAM

Erdem, asgari ücret zammı için enflasyon rakamlarının dikkate alındığını belirterek, "Orta Vadeli Program'da 2023 yılının enflasyon rakamı yüzde 65 olacak. Bu da bize son 6 aylık enflasyonda yüzde 38 oranında bir rakamla karşılaşacağımızı gösteriyor. Buna bir de refah payı eklenecektir. O zaman yüzde 50 gibi bir zam rakamı elde ediyoruz." dedi.

YÜZDE 38 ZAMDA NET ASGARİ ÜCRET 15.707 TL

Yüzde 38 oranında zam yapılması durumunda net asgari ücretin 15.707 TL'ye yükseleceğini belirten Erdem, "Ancak yüzde 50 zam ihtimali bana göre çok daha yüksek. O zaman da 2024 Ocak ayından itibaren asgari ücret 17.103 TL olacak diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.