Öğrenciler için sevindirici haber! Hesaplara 3.570 TL yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi aileleri desteklemek amacıyla düzenlediği Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Programı kapsamında belirli şartları sağlayan öğrencilere 3.570 TL verecek. Detaylar haberimizde…

Öğrenciler için sevindirici haber! Hesaplara 3.570 TL yatırıldı!
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi aileleri desteklemek amacıyla düzenlediği Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Programı, öğrencilere yönelik maddi yardımlarla ön plana çıkıyor. 2023 yılı memur maaş zam oranına göre artırılan SED yardımları, Kasım ayı itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı.

FAYDALANABİLİR KİŞİLER

SED yardımından yararlanmak isteyen ailelerin belirli kriterlere uygun olması gerekiyor. Hak sahipleri şu kategorilerde yer alıyor:

• Bakım tedbiri kararı verilen ve desteklenmesi durumunda ailesi veya yakınları yanına alınabilecek çocuklar.
• Ekonomik yoksunluk nedeniyle korunmaya muhtaç duruma düşebilecek çocuklar.
• Bakım tedbiri alırken yaş sınırlarını tamamlayan gençler.
• Olağanüstü durumlarla karşılaşan ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan çocuklar.

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, il müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla şahsen veya e-devlet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilebilir. Başvuru için gereken belgeler arasında dilekçe, T.C. Kimlik Numarası beyanı, sağlık raporu, öğrenci belgesi ve gerekirse iş-kur ve meslek kurslarına başvuru belgeleri bulunuyor.

SED YARDIMI E-DEVLET SORGULAMA EKRANI

SED yardımının hesaplara yatıp yatmadığını e-devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulamak mümkün. Başvuruların durumu ve ödemelerin tarihleri bu platform üzerinden takip edilebilir.

KASIM AYI SED YARDIMLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yaptığı açıklamaya göre, SED yardım miktarları memur maaşlarındaki zam oranında artırıldı. Buna göre, SED yardımı alan bir çocuk için Kasım ayı ödemesi 3.570 TL olarak gerçekleşti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.