Otomobili getir evi götür! Konut krizinde yeni dönem…

Son zamanlarda satılık konut fiyatlarında kriz yaşanması yeni bir yöntemi piyasaya sürdü. Artık ilanlarda takat yöntemi ön plana çıkıyor. İşte tüm detaylar…

Otomobili getir evi götür! Konut krizinde yeni dönem…
Yayınlanma:

İstanbul, gayrimenkul ve otomobil takasında lider şehir olmaya devam ediyor. Ankara, İzmir, Tekirdağ, Balıkesir gibi pek çok şehirde de takas ilanlarına rastlanıyor. Emlak platformlarında dikkat çeken ilanlar arasında, 3 milyon TL’lik bir taksi durağı, Ataşehir’de 13,5 milyon TL’ye satılan 3+1 daire ve Pendik’te 4+1 dubleks daire yer alıyor.

OTOMOBİL TAKASI YAPILIYOR

Gayrimenkul takası, lüks segmentte de yükselişe geçti. Üsküdar’da, 101 milyon TL’lik Boğaz manzaralı tripleks köşk, İstanbul Anadolu Yakası veya Bodrum’da gayrimenkul ya da lüks araç takasına açık. Antalya’da 4+1 havuzlu lüks villa, Nişantaşı’nda havuzlu lüks daire, Beylikdüzü’nde ikiz villa, İzmir’de villa, Yalova’da çiftlik, Şile’de villa, Bahçelievler’de 5+2 dubleks daire ve arsa takasına uygun mülkler de bulunuyor. Beylikdüzü’nde ise 70 milyon lira değerinde 13 daire, İstanbul genelinde ofis, dükkan ve imarlı arsa takasına uygun ilanlar arasında.

KİŞİLER TAKAS İÇİN ANLAŞIYOR

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, son 10 günde gayrimenkul sektöründe takasın canlandığını söyledi. Kredi çekemeyen ancak mülkünü satmak isteyen kişilerin karşılıklı gayrimenkul değişimi için anlaştığını belirten Demir, örneğin 400 metrekarelik 30 milyon TL’lik bir dükkan almak isteyen birinin, 100 metrekarelik 10 milyon TL’lik bir dükkan ve bir araç takası için görüştüğünü aktardı. Kalan tutarın ise döviz ya da TL ile 4 taksitte ödendiğini kaydetti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Hizmetleri Komite Başkanı ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucusu Hakan Akdoğan, konut kredilerindeki daralma nedeniyle mülk sahiplerinin takas yöntemine yöneldiğini ifade etti. Akdoğan, nakit akışının düştüğü ve piyasanın durgunlaştığı dönemlerde takasın arttığını belirterek, araç takasının yanında arsa veya tarla sahibi olanların veya konuta ihtiyacı olanların arsa veya tarlalarını verip konut aldıklarını dile getirdi. Yapılan takas sonrasında kalan tutarın da 3-12 ay arasında vade yapıldığını bildirdi.

KONYA’DA O ARSA TAKASA AÇIK

Emlak sitelerindeki ilanlara göre, Bolu’da 25 milyon TL’lik bir tavuk çiftliği, İstanbul’da ev, dükkan ve araç takasına uygun. Ankara’da ise 140 milyon TL’lik bir fabrika, Akçakale’de 50 milyon TL’lik bir mısır fabrikası, Konya’da 24 milyon TL’ye satılan 4 katlı mağaza, ana cadde üzeri arsa, daire ve araç takasına açık.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.