2024 Asgari Ücret Zammı İçin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Açıklama

2024 yılında geçerli olacak asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmaları devam ediyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dikkat çekici bir açıklama yaptı.

2024 Asgari Ücret Zammı İçin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Açıklama
Yayınlanma:

Yılmaz, asgari ücrette önemli bir artış sağlandığını belirterek, "2023 yılında asgari ücrete yüzde 54,7 ve yüzde 34 oranında artış yapıldı. 2002 yılında 184 TL olan asgari ücret, 2023 yılı temmuz ayı itibariyle 11.402 TL'ye yükseldi. Asgari ücretteki reel artış ise yüzde 303 oranında oldu." dedi.

Asgari ücret zammı için rakam vermenin doğru olmayacağını söyleyen Yılmaz, "Yapılan müzakerelerin sonucunu görmeden bizim bir rakam vermemiz doğru olmaz. Ancak bizim anlayışımız ortada. Biz hiçbir zaman çalışanımızı enflasyona ezdirmedik. Her zaman öncelikli meselemiz çalışanımızın refahı olmuştur. Elimizde olan tüm imkanları yine bu amaçla kullanacağız. Ancak burada bir dengenin kurulması lazım. Bir tarafta çalışanlarımızın haklı refah talepleri var. Diğer tarafta ise işverenlerimizin rekabet gücü, istihdamı, kayıt dışına kaymama meselesi var. Bu ikisi arasında bir denge oluşturarak asgari ücret zammına karar verilecek." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU'NDAN NE ÇIKACAK?
Asgari ücret zammına dair ilk karar Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak. Bu komisyon 2 toplantı yaptı ve iki toplantıda da masaya herhangi bir rakam gelmedi. Üçüncü toplantıda rakamın ortaya çıkması ve tarafların bu rakam üzerindeki kararları net şekilde görülecek.

İşverenlerin asgari ücret için yüzde 40 oranında bir zammı istedikleri biliniyor. İşçi tarafı ise yüzde 50 altındaki bir rakam için pazarlık yapma niyetinde değil. Kamuoyunda ise asgari ücretin 17.000 TL ile 17.500 TL arasında bir rakam olacağına dair güçlü bir beklenti bulunuyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA SON SÖZ CUMHURBAŞKANINDA
Asgari ücret zammında son sözü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Erdoğan'ın, tarafların uzlaşması durumunda bu rakamı onaylaması bekleniyor. Ancak taraflar uzlaşmazsa, Erdoğan'ın kendi takdirine göre bir rakam belirlemesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.