Resmi Gazete'de yayımlandı! Çiftçilere mazot ve gübre desteği verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2023 yılı tarımsal desteklemelerini açıkladı. Buna göre, çiftçilere yapılan mazot ve gübre desteğinde önemli artışlar yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Çiftçilere mazot ve gübre desteği verilecek
Yayınlanma:

2023 yılında, buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf üretimine dekar başına 103 TL mazot ve 46 TL gübre desteği verilecek. Bu rakam, bir önceki yıla göre mazot desteğinde yüzde 40, gübre desteğinde ise yüzde 100 artış anlamına geliyor.

DİĞER ÜRÜNLERDE DE DESTEKLER ARTTI

Diğer ürünlerde de destekler artırıldı. Aspir üretimine dekar başına 103 TL mazot ve 21 TL gübre desteği, kolza (kanola) üretimine 121 TL mazot ve 21 TL gübre desteği, fındık, kuru soğan, yaş çay, zeytin, şeker pancarı üretimine 86 TL mazot ve 21 TL gübre desteği, kütlü pamuk üretimine 345 TL mazot ve 21 TL gübre desteği, çeltik üretimine 250 TL mazot ve 21 TL gübre desteği, patates, soya üretimine 172 TL mazot ve 21 TL gübre desteği, yağlık ayçiçeği üretimine 121 TL mazot ve 21 TL gübre desteği, yem bitkileri üretimine 94 TL mazot ve 21 TL gübre desteği, diğer ürünlerde 86 TL mazot ve 21 TL gübre desteği verilecek.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.