Kripto para piyasalarına yatırım yapmak isteyenlere kötü haber!.. Selçuk Geçer uyardı: "Sakın"

Kripto para piyasalarında son dönemdeki yükselişler, yatırımcıların dikkatini bu alana çekerken, ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dikkat çeken bir uyarı geldi. Geçer, Spot Bitcoin ETF'ine yatırım yapanları uyararak, "Sakın" dedi.

Kripto para piyasalarına yatırım yapmak isteyenlere kötü haber!.. Selçuk Geçer uyardı: "Sakın"
Yayınlanma:

Kripto para piyasalarına yatırım yapmak isteyenlere kötü haber: Selçuk Geçer, spot Bitcoin ETF'ine yatırım yapmanın şu anda doğru olmadığını söyledi. Geçer, "Ocak 10'da spot ETF'ler konusunda izin verirlerse Bitcoin'i 50 bin dolarda alın. Ama şu anda her şey biraz bulanık görünüyor. Bir şeyler netleştiği zaman almak daha akıllı olur" dedi.

Bitcoin, 12 Ekim tarihinde 26 bin dolar seviyelerindeyken, şu anda 44 bin seviyelerinde işlem görüyor ve bu süreçte yüzde 47'lik bir kazanç sağladı. Ancak, bazı yatırımcılar kripto piyasalarıyla ilgili kritik uyarılarda bulunuyor.

Spot Bitcoin ETF, Bitcoin'in anlık teslimat piyasasındaki fiyat değişikliklerinden faydalanmaya olanak tanıyan bir borsa yatırım fonu olarak biliniyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) ETF başvuruları için belirlenen en yakın son tarih 10 Ocak 2024 olarak açıklanmış durumda. Bu tarihten önce alınabilecek bir kararın Bitcoin üzerinde önemli yükselişlere neden olabileceği öngörülüyor.

Selçuk Geçer, yatırımcılara, kripto alımlarının şu an için doğru olmadığı yönünde uyarılarda bulundu. Geçer, nedenlerini açıklarken, "Ocak 10'da spot ETF'ler konusunda izin verirlerse Bitcoin'i 50 bin dolarda alın. Ama şu anda her şey biraz bulanık görünüyor. Bir şeyler netleştiği zaman almak daha akıllı olur. Kısacası FED'ten faiz indirim sinyali geldi ve spot ETF'lerde ilgili karar olumlu çıkarsa bugün 40 dolardan almadığınızı, gidin 60 dolardan alın" şeklinde uyarılarda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.