Selçuk Geçer: Altın fiyatlarının yükseleceği tarihi açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde yükseleceğini belirterek, 2024 yılı için ons tarafında 2400-2500 dolarlık beklentisini koruduğunu söyledi.

Selçuk Geçer: Altın fiyatlarının yükseleceği tarihi açıkladı!
Yayınlanma:

Geçer, yaptığı açıklamada, altın fiyatlarında büyük bir dalgalanma yaşandığını belirterek, "Altın, aniden 1800 dolar seviyelerine düşüp sonrasında 2000'e sıçrayan bir seyir izliyor. Bu nedenle her fiyat kırılmasında hemen hoplayıp zıplamayacağız. Sakin kalıp, iyice bakarak önümüzü göreceğiz" dedi.

Fed'in faiz artırımı belirsizliğini koruduğunu belirten Geçer, "Fed, belki zirve noktasına belki de zirveden önceki son durağına geldi ve ellerinde tek bir atımlık kurşun var. Artık altının önünü kapatamazlar" diye konuştu.

Dünyadaki kriz riskinin giderek arttığını vurgulayan Geçer, "Evet, Orta Doğu tarafında yeni bir şey yaşanmayacak gibi. Bölgedeki Arap ülkeleri lafla İsrail'e kafa tutsa da, icraat olarak hiçbir şey yapmamaya ve 3 maymunu oynamaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

ALTIN FİYATLARININ YÜKSELECEĞİ TARİH

Geçer, altın fiyatlarının yükselişine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Altın fiyatları bir yıl boyunca kesintisiz şekilde yükselecek ya da inmeyecektir. Dalgalanmalar, sert kırılmalar, krizler ve beklenmedik hareketler her zaman oldu ve olmaya devam edecek. Ancak bu demek değildir ki, altın fiyatları Fed kararı sonrasında yükselmeyecek. Altın fiyatları yükselecek ve 2024 yılı için ons tarafında 2400-2500 dolarlık beklentimde ısrarcı olmaya devam ediyorum. Altın fiyatlarının bu seviyelere çıkması için Fed'in faiz artırımı yapmasına bile gerek yok. Sadece dünyadaki kriz riskinin artması bile altın fiyatlarına ivme kazandıracaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.