Selçuk Geçer'den dolar kuru için flaş uyarı: 45 lirayı görecek

Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye'de dolar kurunun 45 liraya çıkabileceğini belirterek, ekonomideki hatalı politikaların etkisiyle doların hızla değer kazanacağını ifade etti.

Selçuk Geçer'den dolar kuru için flaş uyarı: 45 lirayı görecek
Yayınlanma:

Geçer, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) arka kapı müdahaleleri ve yeni ekonomi yönetiminin göreve başlamasıyla birlikte, ekonomide kapsamlı bir model değişikliği yaşanacağını öne sürdü.

AK PARTİ'NİN PARA POLİTİKALARI TÜRK HALKINI YOKSULLAŞTIRDI
Geçer, AK Parti'nin uzun yıllar boyunca yürütülen hatalı para politikalarının Türk halkını yoksullaştırdığını vurgulayarak, bu politikaların sonuçlarına dikkat çekti.
Geçer, "AK Parti'nin uyguladığı düşük faiz politikası nedeniyle, Türk lirası hızla değer kaybetti. Bu da enflasyonu ve hayat pahalılığını artırdı. Türk halkı, bu politikalar nedeniyle büyük bir yoksulluk çekti" dedi.

ASGARİ ÜCRET TARTIŞMASI
Asgari ücret konusunda Geçer, ne olursa olsun tatmin edici bir seviyeye ulaşılamayacağını savunurken, geçmiş yıllarda TÜİK tarafından açıklanan ve doğru olmayan enflasyon oranlarının maaşlara dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Geçer, "Asgari ücret, gerçek enflasyon oranına göre belirlenmeli. Aksi takdirde, çalışanların alım gücü daha da düşecek" diye konuştu.

DOLAR KURU 45 LİRAYI GÖRECEK
Geçer, geçtiğimiz yılın 'seçim ekonomisi' etkisiyle oluşturulan dolar kuru baskısının tam anlamıyla sona ermediğini belirtti. Doların gerçek değerinin 45 liraya ulaştığını ve Türkiye ekonomisinin yakın zamanda bu seviyelere çıkacağını öne sürdü.

Geçer, "Dolar kuru, FED toplantısı sonrasında da uluslararası değerini koruyacak ancak geçmişteki kadar güçlü olmayacak. Türkiye ekonomisi, bu baskıyı uzun süre kaldıramayacak ve dolar kuru 45 lirayı görecek" ifadelerini kullandı.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.