Son dakika! Benzin ve LPG'ye zam geldi

Benzin ve LPG fiyatları zamlandı! Benzin fiyatlarına gelen zammın ardından beklendiği üzere LPG fiyatlarına da zam geldi.

Son dakika! Benzin ve LPG'ye zam geldi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Benzin fiyatlarına zam... Ukrayna Rusya savaşındaki belirsizlik, ABD Merkez Bankası'ndan peş peşe gelen açıklamalar ve brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik beraberinde benzin fiyatlarına zam olarak yansıyor.  Haftanın ilk günü Pazartesi gecesi itibariyle benzin fiyatlarına 1,70 lira zam geldi. Edinilen bilgiye göre, benzine bir zam daha geliyor. İşte zamlar sonrası motorin (mazot), LPG ve benzin fiyatları...

BENZİNDE YENİ ZAM

Edinilen bilgiye göre, benzine yarından (19 Mayıs) itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 3 kuruş zam bekleniyor. Artış, pompa fiyatlarına direkt yansıyacak.

LİTRESİ 24 TL’YE ÇIKACAK

Zammın ardından benzinin litresi İstanbul’da 23,85 TL’ye, Ankara’da 23,96 TL’ye ve İzmir’de 23,97 TL’ye yükselecek.

LPG'YE ZAM GELMİŞTİ 

LPG fiyatları hafta başı itibarı ile 40 kuruş zamlandı! Benzin fiyatları ise LPG fiyatlarından bir gün önce zam geldi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yılmaz’ın çağrısı üzerine akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı geçtiğimiz haftalarda yapıldı.

Toplantının ardından yapılan açıklamada 'tavan fiyat' uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği bildirildi. Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesi ile petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş akaryakıta zam olarak yansımış, EPDK ve Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) arasında tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Karşılıklı açıklamaların ardından, EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, EPGİS de sosyal medya üzerinden yaptığı akaryakıt fiyatı duyurularına ara vermişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.