SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam teklifi Meclis'te

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam teklifi, salı günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Detaylar haberimizde...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam teklifi Meclis'te
Yayınlanma:

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam teklifi, salı günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Teklifle SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ek yüzde 5 zam yapılacak. En düşük emekli maaşı da 10 bin liraya yükseltilecek.

İşverene asgari ücret desteği de 500 liradan 700 liraya çıkarılacak. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaştırılacak. Asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indirilecek. Genel salgın durumu, kısa çalışma gerekçesi olarak yasaya girecek.

İşverene sigorta primi desteğinin süresi de uzatılacak. İlave kadın ve genç istihdamı sağlayan işverenlere yönelik destek 2 yıl daha uzatılacak.

MECLİS'TE BU HAFTA LİDERLER DE KÜRSÜDE
Meclis'te bu hafta liderler de grup kürsüsünden milletvekillerine hitap edecek. Meclis'e sunulması beklenen düzenlemelerin de hazırlıkları devam ediyor.

AK Partili kurmaylar Sağlık Bakanlığı ve enerji ile ilgili taslaklar üzerinde ilgili bakanlıklarla çalışıyor. Tekliflerin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması bekleniyor.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.