SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı yüzde 49,25'e yükseltildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı yüzde 49,25'e yükseltildi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı yüzde 49,25'e yükseltildi
Yayınlanma:

Geçtiğimiz hafta yapılan Kabine Toplantısı'nda, SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 artış yapılacağı açıklanmıştı. Bu artışla birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı oranı yüzde 37,57'den yüzde 42,6'ya yükselmişti.

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltildiğini bildirdi.
Bakan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etmiştik. Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz. Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25'e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Bu kararla birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, memur emeklileri ile aynı oranda zam alacak.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.