Trump konuştu altın yükseldi (Özel Haber)

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesabından Suriye ile ilgili kafa karıştıran açıklamalarının altın fiyatlarında yükselişe neden olduğunu söyledi.

Trump konuştu altın yükseldi (Özel Haber)
Yayınlanma:

“DÖVİZ VE ALTIN SAKİNLİĞİ SEVER”

ABD Başkanı Donald Trump’ın   yaptığı “ Kürtlere bir saldırı gerçekleşirse, Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz” açıklamasının ardından altın piyasasında tansiyonunun yükseldiğini belirten Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir  “Döviz ve altın serbest ve sakinliği sever. Trump’ın açıklamaları neticesinde hem döviz hem de altın fiyatlarında yükselme yaşandı. Maalesef bu yükselmeler iç piyasa da bir tedirginliğe sebep oldu” ifadesinde bulundu.

“PİYASALAR TOPARLANIP, NORMALE DÖNECEKTİR”

Trump’ın açıklamalarının ardından gram altının 232 lira, çeyrek altının 385 lira, yarım altının 770 lira, cumhuriyet altının ise 770 liradan işlem gördüğünü söyleyen Mehmet Kuşdemir,  yükselmenin birkaç gün daha edeceğini ama kısa bir sürede piyasaların yeniden toparlanıp, normale döneceğini öngördüklerini belirtti. Türkiye ekonomisinin ayakları üstünde sağlam durabilen bir yapıya kavuştuğunu sözlerine ekleyen Kuşdemir, “Türkiye’nin ekonomisi artık ayakları yere sağlam basan bir yapıya kavuştu. Trump’ın açıklamaları bir tedirginlik yaratsa da, bu yükselmeyi de bertaraf edeceğiz. Çok endişe duyulacak bir durum yok. Bir kaç gün içerisinde bu yükselmenin devam edeceğini ve sonrasında normal seviyesine döneceğini öngörüyoruz. Vatandaşlarımız endişe etmesin. Tasarruf yapmak isteyen Cumhuriyet altını, çeyrek altın ve yarım altın alsınlar. Altında yaşanan bu yükselme altın satmak isteyen vatandaşlarımıza bir fırsat sunuyor” dedi.

DOLAR VE EURO’NUN ATEŞİ YÜKSELDİ

Geçtiğimiz haftayı 5.4675 TL ile kapatan dolar, hafta sonu da aynı seviyelerde seyretti. Dolar, Trump'ın açıklamaları sonrası 1,12 oranında artışla haftaya 5.53 TL'den başladı. Euro ise haftaya 1,14'lük yükselişle başladı. Euro 6.34TL seviyesinden işlem gördü.

Özel Haber : Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.