Türk Eximbank ihracatçılara yönelik farklı kredi imkanları sunmaya devam ediyor...

Türk Eximbank, Türkiye'nin tek resmi ihracat destek kuruluşu olarak, ihracatçıların rekabet gücünü artırmak ve ihracatı teşvik etmek amacıyla çeşitli kredi programları sununyor. Peki Türk Eximbank'ın Kredi programında neler var? İşte ayrıntılar...

Türk Eximbank ihracatçılara yönelik farklı kredi imkanları sunmaya devam ediyor...
Yayınlanma:

Bu programlar kapsamında, ihracatçılara uygun maliyetli finansman, teminat mektubu ve danışmanlık hizmetleri sağlayan Türk Eximbank, ihracatçıları, ihracata yönelik üretim yapan imalatçıları ve yurt dışında faaliyet gösteren girişimcileri kısa, orta-uzun vadeli nakdi ve gayrınakdi kredi programları ile desteklemektedir. Ayrıca, vadeli satış işlemlerini teşvik etmek ve bu yolla ihracat hacmini artırmak, yeni ve hedef pazarlara girilmesini kolaylaştırmak amacıyla vadeli ihracat alacaklarını iskonto etmektedir.

Peki Türk Eximbank'ın ihracatçılara yönelik kredi programları neler?

Döviz Kazandırıcı Hizmetler Kredisi: Müteahhitlik, müşavirlik, yazılım ve mühendislik hizmetleri, yabancı bandıralı uçak/gemi/tır bakım ve onarımı, yurt dışında yerleşiklere yönelik yurt içinde döviz karşılığı verilecek sağlık hizmetleri ile yurt içinde yerleşik haber ajanslarınca, yurt dışındaki yayın organlarına görüntülü veya görüntüsüz haber satışları vb. nitelikteki hizmet ihracı yapan Türk firmalarının yurt dışına yönelik olarak gerçekleştirecekleri hizmetlerin finansmanına yönelik bir kredi programıdır.

Turizm Kredisi: Turizm işletmelerinin, seyahat acentalarının, yurt dışından yolcu taşıyan Türkiye’de yerleşik özel havayolu firmalarının finansman ihtiyaçlarını karşılayan bir kredi programıdır.

Uluslararası Nakliyat Pazarlama Kredisi: Türkiye’de yerleşik uluslararası nakliyat firmaların, uluslararası lojistik işletmeciliği yapan firmaların ve uluslararası taşıma işleri organizatörlüğü yapan firmaların yurtdışı taşımacılık faaliyetlerindeki finansman ihtiyaçlarını karşılayan bir kredi programıdır.

Yurt Dışı Fuar Katılım Kredisi: Firmaların yurt dışı fuarlara katılımı sağlanarak pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmalarını teşvik eden bir kredi programıdır.

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Köprü Kredisi: Uluslararası piyasalarda yaşanan mali krizin Türk müteahhitlik sektörü üzerindeki etkilerinin azaltılması amacıyla finansman sağlayan bir kredi programıdır.

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Teminat Mektubu Programı: Türk müteahhitlik firmalarının yurtdışında katılacakları ihalelere ve/veya taahhütlerine yönelik olmak üzere teminat mektubu sağlayan bir kredi programıdır.

Dış Ticaret Şirketleri İhracat Kredisi: Dış Ticaret Sermaye Şirketleri (DTSŞ) ile Sektörel Dış Ticaret Şirketleri (SDTŞ)'nin ihracat faaliyetleri ile ilgili finansman ihtiyaçlarını karşılayan bir kredi programıdır.

İhracata Hazırlık Kredisi: İhracatçıların ve ihracata yönelik mal üreten (sadece nihai üreticiler) imalatçıların ihracata hazırlık aşamasındaki finansman ihtiyaçlarını karşılayan bir kredi programıdır.

KOBİ İhracata Hazırlık Kredisi: İhracatçı KOBİ’lere ve ihracata yönelik mal üreten (sadece nihai üretici) imalatçı KOBİ’lere yönelik kullandırılan bir kredi programıdır.

Reeskont Kredisi: Mal ve döviz kazandırıcı hizmet ihracatında bulunan firmalara uygun maliyetli finansman sağlayan bir kredi programıdır.

Sevk Öncesi İhracat Kredisi: İhracatçıların sevk öncesi kısa vadeli finansman ihtiyaçlarını karşılayan bir kredi programıdır.

Sevk Sonrası Reeskont Kredisi: İhracatçıların vadeli satış imkanlarını arttıran ve alacaklarını ticari ve politik risklerden arındıran bir kredi programıdır.

Avrupa Yatırım Bankası Kredisi: Sanayi, turizm ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin ihracatına veya döviz kazandırıcı hizmetlerine yönelik olarak yurt içinde gerçekleştirecekleri yatırım projeleri ile işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılayan bir kredi programıdır.

Gemi İnşa ve İhracatı Finansman Programı: Gemi inşa/ihraç edecek ihracatçıların gemi inşa aşamasındaki fi nansman ihtiyaçlarını karşılayan bir kredi programıdır.

İhracata Yönelik İşletme Sermayesi Kredisi: İhracatçıların işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılayan bir kredi programıdır.

İhracata Yönelik Yatırım Kredisi: İhracatçıların yatırım ihtiyaçlarını karşılayan bir kredi programıdır.

Marka Kredisi: İhracatçıların yurt dışında yerleşik marka alımlarını finanse eden bir kredi programıdır.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.