Türk-İş asgari ücret beklentisini açıkladı: Bakın ne kadarmış...

Türk-İş, 2024 yılı asgari ücret için pazarlığı 14 bin 25 liradan başlatacağını açıkladı. Detaylar haberimizde...

Türk-İş asgari ücret beklentisini açıkladı: Bakın ne kadarmış...
Yayınlanma:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 11 Aralık'ta yapılacak ilk toplantısında işçileri temsil edecek Türk-İş, açlık sınırının üzerinde bir asgari ücret talep ediyor.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, NTV'ye yaptığı açıklamada, "Açlık sınırı 14 bin 25 lira. Biz bunu baz alarak pazarlığa başlayacağız. Bu rakamın altında asgari ücret olmaz" dedi.

Atalay, asgari ücretin enflasyon karşısında eridiğini belirterek, "Zam devam ettiği için bırakın sene sonunda insan 3 ay bu ücret ile idare edemiyor" diye konuştu. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da 2024 zammı için tek işçinin değil, 4 kişilik bir ailenin masrafı hesaplanması gerektiğini dile getirdi.

Arslan, "Yüksek enflasyon ve refah payı, milli gelirden kaybettiklerimizin ilave edildiği büyüme hızının da yansıtıldığı 4 kişilik bir işçi ailesinin asgari ihtiyaçlarını sağlayacak bir asgari ücret bizim için yeterli" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da asgari ücrete tek zam yapılacağını belirterek, "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter" dedi.

Erdoğan, asgari ücrete yüzde 35 zam yapılacağına ilişkin gündeme gelen yorumlara ise işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerin sonucuna işaret etti. İşveren tarafının ise asgari ücrete yüzde 20-25 civarında zam yapılmasını beklediği belirtiliyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısında işçi ve işveren temsilcileri, asgari ücretin ne kadar artırılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunacak. Komisyon, en geç 30 Aralık'a kadar asgari ücreti belirleyecek.

Kaynak:NTV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.