Türkiye, 11 ayda 7.5 milyar dolar proje finansmanı sağladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılının kasım ayı itibarıyla Türkiye'nin proje finansmanı amacıyla sağlanan dış kaynak miktarının 7.5 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Türkiye, 11 ayda 7.5 milyar dolar proje finansmanı sağladı
Yayınlanma:

Şimşek, yaptığı açıklamada, Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile imzalanan 400 milyon Euro tutarındaki finansman anlaşmasına değindi. Bu anlaşmayla, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgenin yeniden inşasına katkı sağlanmasının amaçlandığını belirten Şimşek, "6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgeyi yeniden inşa etmek için bu yıl gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) yaklaşık yüzde 3'ünü harcıyoruz." dedi.

AYB'den en son 2018 yılında proje amacıyla finansman sağlandığına dikkati çeken Şimşek, "Diğer uluslararası kuruluşlarla olduğu gibi AYB ile de iletişimimiz çok daha güçlü bir hale gelmiştir. Böylece 2023 yılında kasım ayı itibarıyla proje finansmanı amacıyla sağlanan dış finansman miktarı 7.5 milyar dolara ulaşmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

ANLAŞMANIN DETAYLARI
AYB ile imzalanan anlaşma, İLBANK'a karşılıksız tahsis edilecek. Anlaşma kapsamında, AYB, 2023-2025 yılları arasında 400 milyon Euro tutarında kredi sağlayacak. Bu kredinin, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgenin yeniden inşası için kullanılacağı bildirildi.

Anlaşmanın, Türkiye ile AYB arasındaki ilişkiler açısından önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Anlaşmayla, Türkiye'nin uluslararası finansman piyasalarındaki erişiminin güçlenmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.