Türkiye ve Suudi Arabistan, ikili ticareti 10 milyar dolara çıkarmak için hedef belirledi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu açılış töreninde yaptığı konuşmada, iki ülkenin ikili ticaretini 10 milyar dolara çıkarmak için stratejik hedefler belirlediğini söyledi.

Türkiye ve Suudi Arabistan, ikili ticareti 10 milyar dolara çıkarmak için hedef belirledi
Yayınlanma:

Beşiktaş'ta düzenlenen foruma Suudi Standartları, Metroloji ve Kalite Örgütü Başkanı Dr. Saad Al-Kasabi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, DEİK/Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi Başkanı Fatih Gürsoy ve Suudi Arabistan-Türkiye İş Konseyi Başkanı Sami Al-Osaimi ve çok sayıda Türk ve Suudi iş insanı katıldı.

Bolat, ikili ticari ilişkilerde 2022 yılında yüzde 41 artışla 6,5 milyar dolara ulaşan karşılıklı ticaretin, bu yılın 11 ayında 6,2 milyar dolara yaklaştığını belirterek, "İnşallah geçen yılın rakamını rahatlıkla aşacağız" dedi.

Dünyada 2024 yılında büyük bir talep daralması, durgunluk ve ticaret gerilemesi yaşanacağını tahmin ettiklerini belirten Bolat, "Bu nedenle bizim Suudi Arabistan ile ticaretimiz esasında miktar bazında çok daha yüksek bir artış kaydetmiştir" diye konuştu.

Kaynak:MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.