Kulis bilgisi sızdı!...TÜSİAD bile istedi: Asgari ücret yılda iki kez mi arttırılacak?

Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, asgari ücretle ilgili bomba bir kulis bilgisi paylaştı. Ayrıntılar haberimizde...

Kulis bilgisi sızdı!...TÜSİAD bile istedi: Asgari ücret yılda iki kez mi arttırılacak?
Yayınlanma:

Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, asgari ücretle ilgili bomba bir kulis bilgisi paylaştı. Oğuz'a göre, birçok işveren temsilcisi ve hatta TÜSİAD bile asgari ücretin yılda iki kez yükseltilmesine sıcak bakıyor.Oğuz, Mayıs ayında enflasyonun zirveye çıkacağını ve Haziran ayında asgari ücretin yeniden görüşüleceğini açıkladı.

HAZİRAN'DA YENİDEN TOPLANACAK
Merkez Bankası'nın birçok raporda Mayıs ayında enflasyonun zirveye ulaşacağını belirttiğini hatırlatan Oğuz, Haziran ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeniden toplanacağını ifade etti.

BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET DEĞERLENDİRİLİYOR
Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde işverenlerin mevcut asgari ücretle personel bulamadığını ve artış talebine sıcak baktığını belirten Oğuz, bölgesel asgari ücretin de değerlendirileceğini öne sürdü.

ENFLASYON BELİRLEYECEK
Cumhurbaşkanı'nın yılbaşında asgari ücretin yılda bir kere açıklanacağını söylemesine rağmen, Oğuz enflasyonun asgari ücreti belirleyeceğini savunuyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bir sandalyede gizli bir şekilde enflasyonun oturduğunu ve çalışanın cebine ne koyulursa onu oradan almakla mükellef olduğunu vurguladı.

İKİNCİ KEZ ARTABİLİR
Asgari ücretin yılda iki kez artırılması talebinin sendikalardan değil, TÜSİAD'dan geldiğini belirten Oğuz, 2021'de enflasyonun artması üzerine TÜSİAD'ın "Çalıştıracak insan bulamıyoruz, asgari ücreti artıralım" dediğini ve asgari ücret artışının yılda iki kereye çıkarıldığını hatırlatıyor. Oğuz, gerek işverenlerin, gerek kamu görevlilerinin ve çalışanların beklentisinin asgari ücretin enflasyona bağlı olarak bu yıl içinde bir kez daha artırılması yönünde olduğunu söyledi.

ŞİMŞEK KARŞI ÇIKIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in asgari ücrete ikinci kez zam yapılmasına karşı olduğu biliniyor. Orta Vadeli Program'da da asgari ücretin yılda iki kez düzenlenmesine yer verilmiyor. Ancak Oğuz, çalışma barışının bozulmaması ve işsizliğin artmaması için asgari ücrette ikinci bir zammın yapılabileceğini öngörüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.