Ünlü yatırım markası duyurdu: Türkiye'de rekor bir yıl

ABD'li yatırım bankası J.P. Morgan, Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ve uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye yaklaşımına ilişkin bir rapor yayımladı. İşte ayrıntılar...

Ünlü yatırım markası duyurdu: Türkiye'de rekor bir yıl
Yayınlanma:

ABD'li yatırım bankası J.P. Morgan, Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ve uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye yaklaşımına ilişkin bir rapor yayımladı.

Raporda, Türkiye'nin yeni ekonomi politikası ile birlikte uluslararası yatırımcıların yeniden ilgisini çekmeye başladığı belirtildi.

Rapora göre, Türkiye'nin kredi derecesinin B olmasına rağmen, son dönemdeki performansı BB kredi derecesiyle karşılaştırılabilecek kadar iyi. Bu durum, piyasaların Türkiye'nin notunu artırmasını beklediğini gösteriyor.

J.P. Morgan, Türkiye'de bu yıl tüm tahvil ihraçlarında rekor görülebileceğini tahmin ediyor. Şirketler ve devlet dahil olmak üzere, 2023 yılında 25 milyar doların üzerinde bir tahvil ihraç büyüklüğü bekleniyor.

TCMB'nin faiz politikasındaki kararlılığı, Türkiye'nin yatırımcılar için daha cazip hale gelmesini sağladı. TCMB, enflasyonla mücadele kapsamında faiz artışlarına devam ediyor.

Yatırımcılar, TCMB'nin enflasyonla mücadeledeki kararlılığını sürdüreceğini ve faiz artışlarının devam edeceğini düşünüyor. Bu durum, Türkiye'nin tahvillerine olan ilgiyi artırıyor.

JP.Morgan'ın raporu, Türkiye ekonomisinin yeni politikalarla birlikte toparlanma sürecine girdiğini gösteriyor. Uluslararası yatırımcıların ilgisinin artması, Türkiye ekonomisinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.