Vergisiz telefon nasıl alınır, vergisiz telefon başvurusu nasıl yapılır, detayları neler?

Vergisiz telefon ve vergisiz bilgisayar nasıl alınır şartlar belli oldu. İşte ayrıntılar…

Vergisiz telefon nasıl alınır, vergisiz telefon başvurusu nasıl yapılır, detayları neler?
Yayınlanma:

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yükseköğretim öğrencilerine yönelik önemli bir destek programı başlatıyor. Buna göre, açık öğretim hariç yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören 26 yaşından gün almamış öğrencilere vergisiz telefon desteği verilecek.

Destekten yararlanmak için öğrencilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
• 26 yaşından gün almamış olmak
• Açık öğretim hariç bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak
Destekten yararlanmak isteyen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığının "www.gsbbiz.gsb.gov.tr" adresinden veya "GSBBiz" mobil uygulaması üzerinden başvuru yapabilirler. Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

• Öğrenci belgesi
• Kimlik fotokopisi
• İban numarası

Başvuru yapan öğrencilerin, satın alacakları telefonların vergiler dahil nihai satış bedelinin 9.500 TL'yi geçmemesi, cihazın ikinci el olmaması, satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik ortamda düzenlenen faturanın desteği alacak öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması ve teknolojik cihaz ile internet desteği için bildirilen IBAN numarasının ve kullanılacak telefon hattının satın alan öğrenciye ait olması gerekir.

Taleplerin kabul edilmesi durumunda, mobil telefon için nihai satış bedelinden yüzde 44,44'ü, bilgisayar için yüzde 16,66'sı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencinin bildirdiği kendi adına kayıtlı IBAN numarasına fatura kesim tarihinin takip eden ayın 20'si itibariyle yatırılacaktır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu desteği, yükseköğretim öğrencilerinin eğitim hayatlarını daha iyi bir şekilde sürdürmelerine ve dijital dünya ile bağlantılarını güçlendirmelerine önemli katkılar sağlayacak. Destekten yararlanan öğrenciler, eğitim materyallerine erişmek, uzaktan eğitim almak, araştırma yapmak, sosyalleşmek ve kariyer planlamaları yapmak için telefonlarını daha rahat kullanabilecekler.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.