Yapılan zamlar etiketleri kaldırttı! (Özel Haber)

Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, “Her gün artan et ve tavuk fiyatları nedeniyle üyelerimiz ürün paketlerinde etiketi kaldırdı” diye konuştu.

Yapılan zamlar etiketleri kaldırttı! (Özel Haber)
Yayınlanma:

Kırmızı ete göre daha uygun olan fiyatı nedeniyle büyük talep gören beyaz ette, nisan ayı başı itibariyle zam yapıldı.   Zam sonrası 9-9.5 liraya satılan bütün piliç 12.5-13 liraya, 18 liraya satılan piliç 23 liraya, 13 liraya satılan piliç pirzola 17 liraya, kanat ise 16 liradan 21 liraya yükseldi. Kırmız etin karkasına ise yüzde 10 zam yapıldı. Yapılan zamlara ilişkin açıklamada bulunan Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESDBİR) Başkanı Sait Koca “ Üreticilerimizin artan maliyetleri nedeniyle tavuk fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldık” diye konuştu.

“KIRMIZI ETE YÜZDE 10 ZAM GELDİ ”

Tavuk fiyatlarına hemen hemen her hafta zam yapıldığını ve bu yüzden kasapların tavuk paketlerine etiket yapıştıramadığını aktaran Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, “ Mangal sezonu başlamadan tavuk fiyatlarına yüzde 30 zam yapıldı. Her hafta müşterinin karşısına değişik bir fiyatla çıkmaya başladık. Bundan öncesine kadar ürünlerimizin üzerinde kg, üretim tarihi ve fiyatlar yazardı. Yaklaşık bir aydır ürünlerimizin üzerinde etiket yer almıyor. Sürekli yapılan zamlardan dolayı üyelerimiz ürün paketlerinde etiketleri kaldırdı. Normalde mangal sezonun açıldığı mayıs ve haziran aylarında yapılan zam nisan ayında yapıldı. Tavuk fiyatları her geçen hafta değişiklik gösteriyor. Önümüzdeki süreçte de zamların devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.  

Kırmızı ete de yüzde 10’luk zam yapıldığını aktaran Başkan Balbaloğlu, “ 1 hafta önce karkasın kilosuna yüzde 10 zam yapıldı. 28 liradan aldığımız karkas etin fiyatına 2,50-3 lira civarı zam yapıldı ve fiyatı 31 liraya yükseldi“ ifadelerini kullandı. 

Özel Haber: Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.