Yatırım yapmak isteyenler dikkat!.. 50 bin TL yatırarak 10 bin TL kâr elde etmek mümkün!

Türkiye’deki bankalar vatandaşlardan mevduat toplamak için harekete geçti. Peki mevduat faizleri ne kadar oldu? 50 bin TL yatıran ne kadar kazanç sağlıyor?

Yatırım yapmak isteyenler dikkat!.. 50 bin TL yatırarak 10 bin TL kâr elde etmek mümkün!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye’de yatırım yapmak isteyen vatandaşların önünde çok fazla seçenek bulunmuyor. Döviz kurlarındaki sesizlik ve borsa yatırımlarındaki riskler vatandaşları kara kara düşündürüyor. Yatırım yapmak isteyen vatandaşların ilk tercihi bankaların mevduat hesapları oluyor. Peki bankalar mevduat faizlerini ne kadar yaptı ? 50 bin TL yatıran ne kadar kazanç sağlıyor?

TL’YE DAHA YÜKSEK FAİZ
Merkez bankasının faiz artırma politikası sonrası bu durum mevduat faizlerine de yansıdı. Ancak mevduat faizlerini en çok etkileyen kısım Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları ile alınan kararlar oldu. KKM’den dönüş hedeflerini tutturamayan bankalar tutturamadıkları hedef kadar parayı zorunlu olarak Merkez Bankası’na park edecekler. Bu da bankanın zarar etmesi anlamına geliyor. Onun yerine bankalar TL cinsi mevduat hesaplarına daha yüksek faizler vererek müşterileri ikna etmeye çalışıyor.

PAZARLIK YAPIN
Mevduat faizlerinde belirli seviyeleri açıklayan bankalar vatandaşlara pazarlık payıda sunuyor. Müşteriyi ikna etmeye çalışan banka personellerine belirli bir opsiyon payı veriliyor. Bu opsiyon payı için pazarlık yapıldığında müşteri normal mevduat faizinin üzerinde bir faiz oranıyla anlaşma sağlayabiliyor.

50 BİN TL’YE 6 AYLIK MEVDUAT KAZANÇLARI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.