Zeytin Dalı Operasyonu ekonomiye darbe vurmadı

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, Afrin operasyonun ekonomiye olan etkileri hakkında değerlendirmede bulundu.

Zeytin Dalı Operasyonu  ekonomiye darbe vurmadı
Yayınlanma:

Türkiye'nin güney sınırlarını terör örgütleri PKK/YPG, IŞİD'ten temizlemek, sınırlarını güvence altına almak için Afrin'e  başlattığı 'Zeytin Dalı' askeri harekatının ekonomiye etkisini değerlendiren Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği  Başkanı Mehmet Kuşdemir başlatılmış olan harekatın Türkiye için çok önemli olduğuna dikkat çekti.

“PİYASALARDA DÜŞÜŞ GÖZLENMEYE BAŞLADI”

Kıymetli madenler ve dövizin savaş ortamlarını veya farklı ortamlarını sevmediğini dile getiren Başkan Mehmet Kuşdemir, “Yatırım araçları olan altın, döviz ve faiz genelde durgunluğu ve sakin ortamları sever. Afrin operasyonu başlamadan önce  piyasalarda çok az bir tedirginlik olmuştu ama olayın mahiyeti sonradan öğrenilince  piyasalar sakinleşti. Afrin operasyonu Cumartesi günü piyasalar kapalı iken başladı. Ekonomi piyasası  Pazartesi günü açılınca altın ve dövizde bir miktar hareketlenme oldu. Bu hareketlenmenin piyasaya getirisi ve sıkıntısının ne olacağına yönelik toplantı gerçekleştirdik. Çok farklı bir sıkıntı olmayacağı görüşüne nail olduk. Altını ons bazında ölçtüğümüz için Amerika’da ons bir miktar yükseldi. Ekonomi piyasası da buna tepki verdi. Türk Lirası, Dolar ve Euro noktasında bir iki gün geçtikten sonra piyasalar rayına oturdu ve güven geldi. Dün itibariyle dolar ve kıymetli maden noktasında piyasalarda bir düşüş gözlenmeye başladı” diye konuştu.

“TÜRKİYE EKONOMİSİ TEK YÜREK OLARAK BU SÜRECİ İYİ ŞEKİLDE ATLATTI”

Başkan  Mehmet Kuşdemir, Konya ekonomisinin sanayi, diğer kurum ve kuruluşlarıyla ayaklar üzerinde durmaya başladığını ifade etti. Kuşdemir, “Konya’da ekonomimizin güçlü olduğu kanaati oluşunca her şey normale dönmeye başladı. Türkiye ekonomisi Cumhurbaşkanımızın, hükümet yetkililerimizin ve muhalefetin tek yürek olmasıyla bu süreci iyi bir şekilde atlattı. Türkiye ekonomisi çok güçlendi ve ayakta durmayı başarabilen bir yapıya kavuştu. Operasyon sürecinde çeyrek altın 265 TL’den  270 TL’ye yükseldi.  Ama bir hafta gibi süre içinde bu kırılganlık giderildi ve tekrar düşüşler başladı. Şu anda çeyreği 260 TL’den alıyor  270 TL’ye satıyoruz. Yarım altını 520’ TL’ye alıyor 540 TL’den satıyoruz, Yarım lira ise 1080 TL’den işlem görüyor. Gram altın ise 156 TL’den satılarak operasyon öncesinin fiyatlarında seyrediyor” şeklinde konuştu.   

“BU OLUMLU SÜREÇ DEVAM EDECEK”

Herkesin operasyon sürecine olumlu yaklaştığını vurgulayan Mehmet Kuşdemir, “Operasyon devam eder veya uzun süreli olursa Türkiye ekonomisi Amerika, Londra, Japon ve Çin borsası ile entegre çalıştığı için bu olumlu süreç devam edecektir. İçe dönük olarak da insanımız paniksel değil ola ki farklı bir gelişme dahi olsa Türk milleti bunu göğüsleyecek bir yapıya sahip bulunuyor” dedi.

Muhabir: Gamze Erdoğan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.