Eleştirmenlere göre 2017'nin en iyi 10 filmi

2017'yi yarıladık. Hanüz Christopher Nolan ve Paul Thomas Anderson gibi ustaların merakla beklenen filmlerini izlememiş olsak da yılın ilk altı ayını kapsayan 2017'nin En İyi Filmleri listesi açıklandı. Sinema eleştirmenlerinin oylarıyla belirlenen listede yılın en iyi 10 filmi yer alıyor. Kalan altı ay listede ne gibi değişikliklere neden olacak bilinmez ama şimdlik en iyi seçilen filmleri sıralayalım.

Eleştirmenlere göre 2017'nin en iyi 10 filmi
Yayınlanma:

10. A Ghost Story (imdb 7.4)

Kadrosunda En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanan Casey Affleck'in yer aldığı 2017 yapımı fantastik filmin yönetmen koltuğunda David Lowery var.

Film, öldükten sonra yeniden dirilen bir adamın, eşiyle yeniden iletişim kurma çabasına odaklanıyor.

9. Donald Cried (imdb 6.5)

Imdb puanının düşük olmasına rağmen İngiliz sinema eleştirmenleri filmin böyle bir listede yer alması gerektiği konusunda ısrarcı. 
Büyükannesinin ölümünün ardından memleketine dönen Peter'in karşılaştığı eski arkadaşıyla çıktıkları bir yolculuğu konu alan filmin başrolünde Jesse Wakeman yer alıyor.

 

8. Umut Bahçesi (The Zookeeper's Wife imdb 7.0)

Jessica Chastain'in başrolünde yer aldığı ve Türkçeye "Umut Bahçesi" adıyla çevrilen film, Nazi işgali sırasında Varşova Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanları kurtaran bir çiftin hikayesini anlatıyor.

 


7. Before I Fall (imdb 6.4)

Gizemli konusuyla dikkat çeken filmin başrolünde Zoey Deutch yer alıyor. Film, Sam isimli bir kadının etrafındaki ölümlerin gizemini çözüp kaybettiği şeyleri keşfetmesi üzerine kurgulanıyor.

 

6. Risk (imdb 6.4)

Laura Poitras'ın belgesel yapımı, Julian Assange'in hayatındaki dönüm noktaları irdeliyor.

 

5. Colossal (imdb 6.3)

Anne Hateway'in başrolünde yer aldığı yapım, kentte tutunamayıp doğduğu yere dönen genç bir kadının yaşamına odaklanıyor.

 

4. Kadın Affetmez (Beguiled imdb 7.1)

Sofia Coppola'nın yönettiği filmin başrollerinde Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Colin Farrell gibi önemli oyuncular yer alıyor.
Amerikan İç Savaşı sırasında Virginia'daki bir kız okulunda yaşananları konu edinen yapım, dönem filmi sevenlerin ilgisini çekeceği benziyor.


3. A Quiet Passion (imdb 7.1)
Amerikalı şair Emily Dickinson'ın hayatının anlatıldığı filmin başrolünde Emma Bell yer alıyor.

2. Hayalet Hikayesi (Personal Shopper imdb 6.2)
Türkçeye "Hayalet Hikayesi" diye çevrilen Olivier Assayas'nın filminde, Kristen Stewart, ünlü bir mankenin yardımcısı rolüyle karşımıza çıkıyor.
Cannes Film Festivali'nde de gösterilen yapım, eleştirmenlerden olumlu tepki almıştı

1. Kapan (Get out, imdb 7.8)

Ülkemizde Kapan adıyla gösterilen yılın en çok merak edilen filmlerinden biri olan Get Out, kız arkadaşının ailesiyle tanışmak için bir çiftlik evine giden adamın başına gelen olayları konu ediniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.