Emeklinin yüzü yine gülmedi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Konya Şubesi Başkanı Gülhan Çağlar, “Emekliye yapılan 100 liralık seyyanen zam, elektriğe ve temel gıda maddelerine yapılan zam ile cebe girmeden gitti” dedi

Emeklinin yüzü yine gülmedi
Yayınlanma:

Ocak ayı itibariyle Hükümet Eylem Planı çerçevesinde emeklilere enflasyon farkı ve 100 liralık seyyanen zam yapılacak. Türkiye Emekliler Derneği Konya Şubesi Başkanı Gülhan Çağlar yapılan zamları değerlendirdi. Çağlar, zam yapılmasının güzel bir şey olduğunu belirterek ancak yapılan zamların, temel gıda maddelerine, elektriğe ve diğer şeylere yapılan zamlar nedeniyle yetersiz olduğunu söyledi.

“ZAMLAR CEBE GİRMEDEN GİTTİ”

Cebime girmedikten sonra zammın bir faydasını olmadığını söyleyen Çağlar, “100 lira verecekler çok iyi, bizde sevindik ama şuanda elektriğe, gıda ürünlere gelen zamları, yani temel gıdalara ve elektriğe gelen zamlar, bize verilecek olan 100 TL’yi 35 TL’ye indirdi. Enflasyon 3.87 olacak gibi diyorlar ama büyük ihtimal uygulamayacaklar. Çünkü yüksek çıktı enflasyon. 100 artı enflasyon denilmişti. 100 liralık zammı diğer ürünlere yapılan zamlarla beraber hesap edersek 35 liraya düştü. Henüz elimize gelmeden üçte ikisi eridi. Bu zam oranları emeklimizi mutlu etmedi” dedi.

“KOZAĞAÇ’IN YANINDA ARSAMIZ ALINDI”

TOKİ kanalıyla emeklileri ev edindirme çalışmalarını da değerlendiren Çalar, çalışmaların devam ettiğini belirtti. 9 bin üye sayısına ulaştıklarını ifade eden Çağlar, ilk etapta 650 kişinin yerini ayarladıklarını kaydetti. Ayrıca Çağlar, Kozağaç’tan arsa alındığını da sözlerine ekledi. (Adnan Yıldırım) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.