Engelli Öğrenciler Konya’nın Tarihi Yerlerini Gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz” projesi Karaman’da yaşayan engelli öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Engelli Öğrenciler Konya’nın Tarihi Yerlerini Gezdi
Yayınlanma:

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel yönden çevre iller ile kendi il ve ilçelerini yakından tanıması, buralarda yaşayan akranları ile tanışması ve gençler ile diyaloğun arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz" projesi Karaman Gençlik Merkezi koordinesinde engelli öğrencilere düzenlenen günü birlik gezilerle devam ediyor. Karaman Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte merkez ve ilçelerden gelen yaklaşık 20 öğrenci Konya’nın tarihi yerlerini gezme fırsatı buldu. Farklı engel grubu öğrencilerinin oluşturduğu programda öğrenciler Konya Mevlana Müzesi, Karatay Hayvanat Bahçesi, Bilim Merkezi, 80 Binde Devri Alem ve Sille Antik Kent gibi tarihi ve kültürel zenginlikleri görme fırsatı buldular.
Gezi programı boyunca gençlik merkezi personelinin gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirten öğrenciler, gezinin çok güzel geçtiğini, bu gezi sayesinde görmedikleri çoğu yerleri gördüklerini ve bu tür gezilerin başka zamanlarda da aynı şekilde tekrarlanmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.