Erdoğan'dan Karatay Şehir Hastanesi açıklaması!

Erdoğan'dan Karatay Şehir Hastanesi açıklaması!

Erdoğan'dan Karatay Şehir Hastanesi açıklaması!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden Karatay Şehir Hastanesiyle ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "2019'da Eskişehir, Elazığ ve Konya Karatay şehir hastanelerini devreye almayı planlıyoruz." dedi.
Erdoğan,  Çırağan Sarayı'nda İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşması imza töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehir hastanelerinin, başbakan olduğu andan itibaren hayali olduğunu ifade ederek, şu bilgileri paylaştı:

"Başbakanlığım süresince büyük emek verdiğim bu projede önümüze pek çok engel çıktı, çıkartıldı. Bazı yanlış anlaşılmalar var. Şehir hastaneleri, her ilde yapmayı planladığımız hastaneler zinciri değildir. Aslında şehir hastaneleri, birinci derecede sadece büyük şehirlerimizi hedef alan hastaneler zinciridir. Bu projelerin ilk adımlarını atmaya başladığımız 2005'ten itibaren özel bir kanun çıkarmak dahil tüm sorunları birer birer çözerek, 2013'te ilk 15 hastaneyle ilgili imzaları atmayı başardık. Şu anda 2017'deyiz, hala 2013'te sözleşmesini imzaladığımız hastanelerden inşaatına başlayamadıklarımız var. Tüm desteğime ve gayretime rağmen böyle bir gecikme ortaya çıkmasından dolayı da fevkalade müteessirim. Buradaki kayıp şahsımın değil, ülkemin kaybıdır. Bunun yanında hamdolsun şu ana kadar Yozgat, Mersin, Balıkesir ve Isparta şehir hastanelerini hizmete açtık. Kayseri, Adana, Ankara Bilkent ve Manisa şehir hastanelerini bu yıl sonuna kadar hizmete açıyoruz. 2019'da da Eskişehir, Elazığ ve Konya Karatay şehir hastanelerini devreye almayı planlıyoruz. Diğer yıllarda da bu açılışlar sürecek ve böylece toplamda 28'i şehir hastanesi olan 31 projeyi ülkemize kazandıracağız. Şu anda 21 projeyle ilgili çalışmalar sürüyor. 10 proje de ihale onay ve fizibilite aşamasındadır. Toplamda 42 bin yatak kapasitesine sahip bu projelerin ülkemizle birlikte tüm dünyada da sağlık hizmetlerinin standardının yükselmesine katkı sağlayacağına inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.