Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'kontrollü darbe' yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' sözlerini eleştirerek, Elinde dosyalar varmış.16 Nisan'dan sonra sana bir faydası olmaz, şimdi açıkla. Ama işi gücü yalan." dedi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'kontrollü darbe' yanıtı
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de valilik önünde düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Tüm Rizelileri selamlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, "Artık son iki haftaya girdik, iki hafta sonra, Allah nasip ederse 16 Nisan'da ülkemizde tarihi bir dönüm noktasını yaşıyoruz. Biz farklı adım atacağız, cumhuriyet tarihinin devrim niteliğindeki bir adımını atacağız. Bu adım için bugün Rize'yi bu kadar coşkulu gördüğüm için gerçekten çok mutluyum." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'nin yola çıktıklarından beri kendilerini yalnız bırakmadığını, 6 ay sonra tekrar bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Rize'ye son ziyaretini 15 Ekim'de gerçekleştirdiğini anımsatan Erdoğan, "Maşallah bugün hakikaten bir başkasınız, bir başka güzelsiniz. 16 Nisan'da inanıyorum ki Türkiye'de sandıkları Rize her engellemeye rağmen patlatacak. Buna var mıyız?" dedi.

"İrfan ve hikmet sahibi nesil istiyoruz"

"İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır." diyen Erdoğan, irfan ve hikmet sahibi bir nesil, bir gençlik istediklerini söyledi.

Alandakilere, "Şimdi, devrim niteliğinde bir reform, bir halk oylamasına gidiyoruz. Gençler buna hazır mısınız? Parlamentoya girmeye hazır mısınız?" sorularını yönelten Erdoğan, "evet" yanıtını alınca, "Birisi çıkmış diyor ki 'Parlamentoyu çocuklarla mı dolduracağız?' 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 yaşındaki gençlerimize bu şekilde yaklaşım bir hakarettir. Bu hakareti biz asla kabul etmiyoruz." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7,5 milyon gencin oy kullanacağını, bunların parlamentoya girmesinin en doğal hak olduğunu vurgulayarak, "Bizim dedelerimiz, Fatih 21 yaşında bir çağ kapatıp, bir çağ açtı. Öyleyse Fatih'in torunları onun arkasından, izinden giderek niçin parlamentoya girmesin? Dinamik, genç bir parlamento istiyoruz." ifadesini kullandı.

"Nazizmin torunlarına cevabı verin"

"Rize böyle sağlam durduğu müddetçe evelallah kimse bu aziz vatanın namusuna, mahremine el uzatamayacaktır." diyen Erdoğan, "Rize mücadeleyi bırakmadığı sürece hiç kimse bu vatanı bölemeyecek, milletimizin bin yıllık kardeşliğine halel getiremeyecektir. Sizlerin desteğiyle hainlerin tuzaklarını başlarına geçirmeye devam edeceğiz. Artık şunu bütün dünya biliyor, bu milletin iradesine gem vurulmaz. Bu millet sadece rükuda eğilir, secdede diz çöker, başka kimsenin önünde boyun eğmez." diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam" şiirini okuyan Erdoğan, "Bu kararlılıkla üç beş Avrupalı faşistin, üç beş kendini bilmezin bu ülkenin onurunu, gururunu incitmesine asla rıza göstermeyiz. Batı'da bazı liderler istisna ama bazılarına sözüm var, sizler Türk milletini sindiremeyeceksiniz ve Avrupa'da oy kullanan kardeşlerimizi ne kadar engellerseniz engelleyin, Avrupa'da bile sandıkları Allah'ın izniyle oradaki kardeşlerimiz patlayacaklar." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında vatandaşların geçen yıla göre daha fazla oy kullandığını belirterek, "Daha fazla olsun ve sandıklardan evetle, inşallah bu faşist baskıları uygulayan bu Nazizmin torunlarına cevabı verin diyorum." dedi.

"Hainlerin tuzaklarını başlarına geçirmeye devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerin desteğiyle, hainlerin tuzaklarını başlarına geçirmeye devam edeceğiz. Artık şunu bütün dünya biliyor. Bu milletin iradesine gem vurulmaz. Bu millet sadece rükuda eğilir, secdede diz çöker, başka kimsenin önünde boyun eğmez." dedi.

Erdoğan, "Üç beş Avrupalı faşistin, üç beş kendini bilmezin bu ülkenin onurunu, gururunu incitmesine asla rıza göstermeyiz." ifadelerini kullandı.

"249 şehidimizin bedelini ödeyeceksiniz"

Böyle bir hainliği ancak aklını, namusunu ve imanını Pensilvanya'daki o şarlatana 1 dolara satmış mankurtların yapabileceğini belirten Erdoğan, "Şimdi çıkmışlar utanmadan, sıkılmadan işledikleri cinayetleri inkar ediyorlar. 249 şehidimizin bedelini ödeyeceksiniz. 2 bin 193 gazimizle, 15 Temmuz gecesi bir daha gazi olan bu yiğit milletle kendi akıllarınca dalga geçiyorlar." şeklinde konuştu.

"12 Eylül darbesinin yanlışlarını şimdi düzeltiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül veren kardeşlerim, Büyük Birlik Partisi'ne gönül veren kardeşlerim, Saadet Partisi'ne gönül veren kardeşlerim, bunun yanında CHP'ye gönül veren vatandaşlarıma da sesleniyorum. Bu, ayrım noktasıdır. Dikkat edin ve gelin 16 Nisan'da bu reformu gerçekleştirelim. Buradan sesleniyorum; 12 Eylül darbesine madem ki 'Hayır' dediniz, 12 Eylül darbesine 'Hayır' diyenlerin, bugün 'Evet' demesi gerekir. Neden? Çünkü, biz o yanlışı ne yapıyoruz, şimdi düzeltiyoruz. O askeri darbenin yanlışını şimdi düzeltiyoruz." diye konuştu.

"Sen kimi nereden denize döküyorsun?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Konya Milletvekili Bozkurt'un açıklamalarına ilişkin, "Anamuhalefetin bir milletvekili çıkmış, 'Evet' diyenleri İzmir'de denize dökmekten bahsediyor. Bu ne terbiyesizliktir. Haddini bil. Sen kimsin? Sen kimi nereden denize döküyorsun? Sana adım attırmazlar, sen bu milleti ne zannediyorsun? Sen ne biçim Genel Başkansın, sen bu milletvekiline, şu lafları ettikten sonra kalkıp da ağzının payını nasıl vermezsin?" dedi.

"Onların kabusu, benim milletimin bayramıdır"

"Bir başkası, güya tecrübeli siyasetçi, peygamberlere hakaret ediyor. Ey Baykal yazıklar olsun sana." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Genel Başkanları da 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' diyecek, elinde dosyalar varmış. Varsa dosya açıkla, 16 Nisan'dan sonra sana bir faydası olmaz, şimdi açıkla. Ama işi gücü yalan. Ama senin de mumun yatsıya kadar yanacak. Sandık demek bunlar için kabus. Kaçış yok bu kabusu yaşayacaklar. Onların kabusu, benim milletimin bayramıdır."

"Hala devletin sağında solunda saklananlar varsa, onları da bulup çıkaracağız"

Kimi Avrupa ülkelerinin de FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine katılan hainlere arka çıktığını ifade eden Erdoğan, "Onlar size ne kadar arka çıkarsa çıksın, onlar sizi kurtaramayacak. Nasıl, PKK'nın inine girdiysek, sizin de ininize girdik. Daha da gireceğiz. Hala devletin sağında solunda saklananlar varsa, onları da bulup çıkaracağız." açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.