Erdoğan'dan Kudüs Çıkışı: Yanlış Bir Adım İslam Aleminde İnfial Yaratır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili yaptığı açıklamada "Yanlış bir adım tüm İslam aleminde infial yaratacaj, çatışmaların fitilini ateşleyecektir'' dedi.

Erdoğan'dan Kudüs Çıkışı: Yanlış Bir Adım İslam Aleminde İnfial Yaratır
Yayınlanma:

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaya hazırlanması dünyayı ayağa kaldırdı. Trump'a Türkiye saatiyle 21.00'deki açıklaması öncesi Erdoğan'dan son bir çağrı geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ürdün Kralı II. Abdullah ile ortak basın toplantısı sırasında bir kez daha ABD'yi uyardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs ile ilgili yaptığı açıklamada "Yanlış bir adım tüm İslam aleminde infial yaratır. çatışmaların fitilini ateşler" dedi. Erdoğan ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın duyurduğu İslam İşbirliği Zirvesi'yle ilgili de konuştu. "13 Aralık'ta toplanacak'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"BARIŞ ZEMİNİNİ DİNAMİTLEYECEK"

"Kudüs'ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün muhafazası hususunda Ürdün ile aynı hissiyatı paylaşıyoruz. Ürdün Haşimi Krallığının Kudüs'teki kutsal mekanların hamisi olarak oynadığı kritik rolü çok önemsiyoruz. Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım, tüm İslam aleminde infiale sebep olacaktır, bu barış zeminini dinamitleyecek, bölgemizde yeni gerilimlerin, çatışmaların fitilini ateşleyecektir.

"KUDÜS MÜSLÜMANLARIN GÖZ BEBEĞİDİR"

Kudüs, tüm Müslümanların harimiismetidir, göz bebeğidir. Kimden gelirse gelsin, bu tarihi hakikati gözardı eden her yaklaşımın sonu hüsrandır, felakettir. Bölgemizin huzur, barış ve güvenliği, iç politik hesaplara kurban edilemeyecek kadar önemlidir.

DÜNYAYA ÇAĞRI

üm dünyaya şu çağrıyı yapmak istiyorum; Kudüs'ün Birleşmiş Milletler kararlarıyla da defalarca teyit edilmiş hukuki statüsünü değiştirecek her türlü adımdan uzak durulmalıdır. Hiç kimsenin kişisel hevesleri uğruna milyarlarca insanın kaderleriyle oynamaya hakkı yoktur. Böylesi bir adım sadece terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecektir."

DÜNYA AYAĞA KALKTI

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaya hazırlanması tepki çekti. Filistin'in İngiltere Büyükelçisi bu kararın iki devletli çözümün sonu olduğunu belirtirken, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Trump'ı uyardı. İngiltere'den ise 'kaygılıyız' açıklaması geldi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.