Erdoğan Kılıçdaroğluna Anayasanın o maddesini hatırlattı!

Beştepe'deki iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nü eleştirdi.

Erdoğan Kılıçdaroğluna Anayasanın o maddesini hatırlattı!
Yayınlanma:

Beştepe'deki iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nü eleştirerek, Anayasa'nın 138. maddesini hatırlattı.Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen " Ankara Devlet Protokol İftarı" programına katıldı.

Salondakilere çok önemli görevlerin düştüğünü belirten Erdoğan, herkesin alanlarında mümkün olan en üstün performansı ortaya koymasının gerekliliğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"MİLLETİMİZ BÜYÜK BİR ŞAHLANIŞ İÇİNDEDİR"

"Türk milletinin yakın tarihimizde 'yıkıldı' denilen, bir daha ayağa kalkamaz sanılan dönemlerde nasıl bir şahlanış ortaya koyduğunu çok iyi biliyoruz. Milletimiz 15 Temmuz'da en somut örneğini gördüğümüz şekilde bugün yine böyle bir şahlanış içindedir. Bu gücü, dinamizmi, bu imkanı değerlendirecek ve neticeye ulaştıracak olan ise işte burada bulunan bizleriz. Bunu hep birlikte başaracağız.

"ANAYASA'NIN 138. MADDESİNİ UNUTMASINLAR"

Erdoğan, herhangi bir isim vermeden,  CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanan  Enis Berberoğlu için başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nü de eleştirdi.

Erdoğan "Bir taraftan 'Hukuka saygı' denilip ondan sonra hukuku çiğneme yoluna gitmek kimseye bir şey kazandırmaz. Bir taraftan 'Yasalara uymalıyız' deyip öbür taraftan yasaları birçok taraftan dolaşmak suretiyle ayaklar altına almak kimseye bir şey kazandırmaz. Bu akşam buradan bir şeyi seslendirmek istiyorum. Bu alanda, hukukta, yasalarla ilgili birçok alanda adım atmak isteyenler Anayasa'nın 138. maddesini hiçbir zaman unutmasınlar. Bu maddeyi onlara hatırlatıyorum ve onun için herkes konumunu iyi bilsin ve o konumunda, oradan bir güç alarak bir yerlere baskı yapma yoluna da gitmesin. Çünkü o onlara hiçbir şey kazandırmaz tam aksine kaybettirir. Bir başka şey daha söylüyorum; sorumluluğumuz sadece kendimize, başında bulunduğumuz kuruma değildir. Bunlarla birlikte asıl gelecek nesillere karşı büyük bir sorumluluğumuz vardır." dedi.

ANAYASA'NIN 138. MADDESİ NE DİYOR?

Anayasa'nın 138. maddesi şöyle:

Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler.

Hiçbir organ, makam, merci ve kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.

Görülmekte olan bir dâva hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz.

Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.