Erdoğan: Proje tamamlandı, yeniden yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da sanatçı ve sporculara verilen iftar yemeğinde konuşma yaptı.

Erdoğan: Proje tamamlandı, yeniden yapılacak
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya Köşkü'nde sanat ve spor camiasıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ege'deki depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan Erdoğan, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin yerine yapılacak opera binası için projenin tamamlandığı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

EGE'DEKİ DEPREM

Bugün Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremden etkilenen yerleşim yerlerindeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum. Allah'a hamdolsun, herhangi bir ölüm söz konusu değil.

Maddi hasarlar, bunlar telafi edilir fakat bu konularda da her zaman için hazırlıklı olmamızın gereğini hatırlatmak istiyorum. Onun için de imardı, kaçak yapılaşmaydı, bunların ne kadar önemli olduğunu hatırlatmakta fayda mülahaza ediyorum.

Aynı şekilde Yunanistan tarafında da depremden etkilenen komşularımıza da buradan geçmiş olsun diyorum.

"SANATI, SPORU BELLİ KESİMLERİN TEKELİNDE TUTMA SAPLANTISININ ÜLKEMİZE FAYDASI YOKTUR"

Kültürü, sanatı, sporu belli kesimlerin tekelinde tutma saplantısının ülkemize hiçbir faydası olmadığı gibi, tam tersine bu tavır her alanda üzüntü verici bir sığlığa yol açmıştır.

Teessürle belirtmem gerekir ki Türkiye'nin gücü ve kapasitesiyle kültür, sanat ve spor alanında bulunduğumuz yer uyumlu değildir. İrfandan yoksun bir kültür, sanat ve ahlaktan yoksun bir sporla hiçbir yere varamayız. Bu yaklaşımla bırakınız dünya çapında isimlere ve eserlere sahip olmayı, milletimizin asgari beklentilerini dahi karşılayamayız.

"TAKSİM'DEKİ O SAĞLIKSIZ VE ÇİRKİN YAPININ YERİNE DAHA GÜZELİNİ YAPALIM DEDİK..."

Ülkemize böyle bir eseri (Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi) kazandıran anlayışı, Taksim'deki o sağlıksız ve kesinlikle çirkin yapıyı yıkıp yerine daha güzel bir eser kazandırmak istediği için uzun yıllar boyunca yerden yere vurdular. Ne sanatçı düşmanlığımız, ne sanata saygısızlığımız kaldı.

Halbuki biz hem İstanbul'a hem de kültür sanat dünyamıza yakışır bir eseri ülkemize kazandırmak için çalıştık.

"AKM PROJESİ TAMAMLANDI"

Harbiye Kongre Merkezi bunun bir örneğidir. Oradaki Muhsin Ertuğrul neydi, biz onu şu anda ne hale getirdik? Şimdi inşallah Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'ni aynı mimari gruba yaptırdık, proje şu anda bitti.

Gerek yan gerekse arka taraftaki boşlukları da oraya dahil etmek suretiyle yıkıp orayı yeniden hakikaten çok ama çok güzel bir eseri İstanbulumuza kazandıracağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.