Erkeklerin kabusu son buluyor

Erkeklerin cinsel hayatı ve yaşam kalitesini doğrudan etkileyen Kronik Prostatit iltihabı, hakkında Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ardıç açıklama yaptı

Erkeklerin kabusu son buluyor
Yayınlanma:

İdrar yaparken yanma ve sık idrar ihtiyacı gibi yakınmaların yanı sıra, genital bölge ağrılarına da neden olan Kronik Prostatit hakkında Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Ardıç, yeni tedavi yöntemi hakkında bilgilendirdi.

“CİNSEL İLİŞKİYLE ORTAYA ÇIKAR”

 Dr. Ardıç rahatsızlığın mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Kronik Prostatit genç hastalarda görülebilen ve ileriki yaşlarda seyredebilen bir rahatsızlıktır. Cinsel ilişki sonrası ortaya çıkar. Tedavi edilmesi gerekir. İlaç ve iğne tedavileri uygulanmakta. Buna karşın edilse bile tam bir rahatlama olmayabilir. Yani tekrar ortaya çıkabilme ihtimali bulunuyor. 6 aylık süreç önemlidir. Eğer bu süreçte geçmiyorsa rahatsızlık farklı bir tedavi evresine geçilebilir. Prostat sıvısı tahlili bu hastalar için mutlaka yapılması gerekiyor. Öncelikle medikal tedavi uygulanmalıdır” diye konuştu.

“BAŞARI ŞANSI YÜKSEK”

Kronik Prostatit rahatsızlığı için yeni bir tedavi yönteminin bulunduğunu ifade eden Dr. Mehmet Ardıç, “ Ülkemizde bu hastalık için sadece 1-2 yerde yapılan yeni bir tedavi yöntemi var. Bütün tahliller yapıldıktan sonra enjeksiyon tedavisi uyguluyoruz. Prostatın içine girilip, enjeksiyon veriyoruz. Tedavi 10 günlük aralıklarla 3 veya 4 seans sürüyor. Başarı şansı çok yüksek. Çünkü bu enjeksiyonla ilaca göre 200 kat daha verimli” dedi. (Ufuk Kendirci)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.