Erleri rehin alan üsteğmen savunma yaptı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahındaki eylemlere ilişkin davada sanık Kabaoğlu, askerlerin derdest edilme anına ilişkin fotoğraflardaki kişinin kendisi olduğunu kabul etti.

Erleri rehin alan üsteğmen savunma yaptı
Yayınlanma:

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahındaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görülen dava, sanık eski Üsteğmen Mehmet Kabaoğlu'nun savunmasıyla başladı.

Kabaoğlu, hazırlık aşamasındaki ifadelerini kabul etmediğini, mahkemedeki beyanlarının esas alınmasını istedi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da bir arkadaşını ziyaret etmek için Jandarma Genel Komutanlığı karargahına gittiğini savunan Kabaoğlu, kontrolleri yapıldıktan sonra içeri alındığını söyledi.

Bu sırada karargahta güvenlik maksadıyla karartma yapıldığını, terör saldırısı olacağı söylendiği için aracındaki kamuflajlarını giydiğini anlatan Kabaoğlu, daha sonra herkes gibi silah aldığını ancak gece boyunca hiçbir şekilde kullanmadığını iddia etti.

İlerleyen saatlerde darbe girişiminden haberdar olunca büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirten Kabaoğlu, bu sırada nizamiye bölgesinden çatışma seslerinin geldiğini kaydetti.

Gece boyunca can güvenliğini koruyacak şekilde hareket ettiğini öne süren Kabaoğlu, helikopter ateşiyle yaralanmasına rağmen kimseye zarar vermediğini iddia etti.

İddianamede sanık eski yüzbaşı Erkan Demir ile 225 er ve erbaşı rehin alarak harekat merkezindeki konferans salonuna götürdüğüne ilişkin iddiayı kabul etmeyen Kabaoğlu, söz konusu askerlerin derdest edilme anına ilişkin fotoğraflardaki kişinin kendisi olduğunu doğruladı.

Kabaoğlu, rehin alınan darbe karşıtı askerlerin tutulduğu Atalay salonu girişinde görüldüğü ana ait güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığı iddiasında bulundu.

Rehin alınan şahısların hakkındaki beyanlarına da değinen Kabaoğlu, "İfadelerin hepsi birbirine benziyor, birbirinden kopyalanmış gibi. Bu iddiaların hiçbiri doğru değil. Söz konusu şahısların başında beklemedim." savunmasını yaptı.

Çapraz sorgu sırasında Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal'ın, "Ziyaret için gittiğini iddia ettiğin karargahta kendine uygun kamuflajı nereden buldun?" sorusuna "Arabamda vardı" cevabını veren Kabaoğlu, sorunun devamında kamuflajını terziye vermek için aracında taşıdığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.