Erzurum'da 'FETÖ'nün il abisi'ne hapis cezası

FETÖ/PDY'nin "Erzurum mahrem polis yapılanması il abisi" olduğu gerekçesiyle yargılanan eski Milli Eğitim maarif müfettişi tutuklu sanık Şenğül'e 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Erzurum'da 'FETÖ'nün il abisi'ne hapis cezası
Yayınlanma:

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY"mahrem polis yapılanması il abisi" olduğu, topladığı himmet ve personel hakkındaki bilgileri örgütün yurt dışındaki sorumlularına gönderdiği gerekçesiyle yargılanan eski Milli Eğitim maarif müfettişi tutuklu sanık Yasin Şenğül, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Şenğül ile yakınları ve avukatı Harun Işık katıldı.

Sanık Şenğül, savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraat talebinde bulundu.

Şengül'ün avukatı Işık da müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürerek beraatını istedi.

Cezalandırılmasını isteyen cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından son sözü sorulan Şenğül, "15 Temmuz 2016'daki darbeye kalkışanları lanetliyorum." dedi.

Devayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Şenğül'e "terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Yasin Şenğül'ün, uzun yıllar FETÖ/PDY'nin mahrem emniyet yapılanması içinde görev aldığı, etkin pişmanlıktan faydalananların beyanlarına göre örgüt içinde 2015 yılına kadar Muş'ta görev yapan komiser yardımcıları grubunda görevli "imam" olduğu anlatılıyordu.

"ByLock" kullanıcısı da olan Şenğül'ün terör örgütü adına yaptığı eylemlerden dolayı yükselerek tayin gördüğü ve örgütün Erzurum mahrem polis yapılanmasında il abiliğine kadar yükseldiği aktarılan iddianamede, Şenğül'ün haklarında soruşturma yürütülen örgütün ildeki imamlarının da sorumlusu olduğu iddia ediliyordu.

İddianamede, Şenğül'ün örgüt içinde ildeki en üst sorumlu mertebeye yükseldiği, öğretmenlerden topladığı himmet ve personel hakkındaki bilgi ve belgeleri yurt dışındaki örgütün liderine ve üstlerine aktardığı belirtiliyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.