Eski Başbakan Yardımcısı Babacan Şereflikoçhisar'da

"Seçimler geride kaldı. Çok şeyler söyledik artık bunları yapma zamanı. Ne söz verdiysek, yapmak zorundayız. Vaatlerimizin tek tek hepsi yerine gelecek"- "Son 13 yıl Türkiye'nin büyük kazanımlara imza attığı yıllardır. Bir yandan ekonomimiz, bir yanda da

Eski Başbakan Yardımcısı Babacan Şereflikoçhisar'da
Yayınlanma:

ANKARA (AA) - Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçimlerin geride kaldığını belirterek, "Çok şeyler söyledik artık bunları yapma zamanı. Ne söz verdiysek, yapmak zorundayız. Vaatlerimizin tek tek hepsi yerine gelecek" dedi. 

AK Parti Şereflikoçhisar İlçe Başkanlığında düzenlenen AK Parti İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan Ali Babacan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının sadece Türkiye için değil, geniş bir coğrafyanın en önemli seçim zaferlerinden biri olduğunu belirtti. 

Seçimlerde ortaya çıkan sonucun AK Parti'nin ve Türkiye'nin, demokrasinin bir zaferi olduğunu vurgulayan Babacan, "Seçim sonuçlarına baktığımızda Türkiye'de oy kullananların yüzde 87'sinin sandık başına gittiğini görüyoruz. Bu bütün Avrupa'da, hatta ileri demokrasilerde en yüksek katılım oranlarından bir tanesidir. Anayasamızda bir kavram var. 'Yönetimde istikrar temsilde adalet'. Ortaya çıkan Meclis hem yönetimde istikrarın sağlandığı, hem de temsilde adaletin sağlandığı bir tablo, bu sonuçlar vatandaşlarımızın açtığı çok önemli bir kredi" diye konuştu. 

- "Yüksek gelirli ülke grubuna çıkabiliriz"

İktidara geldikleri 2002 yılından bu yana G20 ülkelerini çok yakından takip ettiklerini aktaran Babacan, geçtiğimiz hafta sonu Antalya'da yapılan G20 Zirvesi'nde dünya ekonomisiyle ilgili çok önemli kararlar alındığını kaydetti. 

Babacan, şöyle devam etti:

"Bu fırsatı iyi değerlendirirsek, ülkemiz için, halkımız için gereken adımları hızlı bir şekilde atmaya başlarsak 2019 yılı, 2023 yılı geldiğinde Türkiye çok daha farklı bir ülke olacak. Her alanda Türkiye'nin büyük hizmetlere ihtiyacı var. Her alanda ülkenin reformlara ihtiyacı var. Son 13 yıl Türkiye'nin büyük kazanımlara imza attığı yıllardır. Bir yandan ekonomimiz, bir yanda da demokrasimiz ilerledi. Asla istikrar ve güvenlik gerekçesiyle özgürlükleri kısıtlamadık. Daha yapacaklarımız bitmedi. Dünya Bankası sınıflandırmasında alt, orta gelir bir ülkeyken üst orta gelir bir ülke olduk. Bir kaç yıl sonra önümüzdeki dönemi iyi değerlendirirsek yüksek gelirli ülke grubuna çıkabiliriz."

- "AK Parti güven üzerine inşa edilmiş bir partidir"

Ekonomideki gelişmelerin olumlu sonuçlarının sosyal alanda da görüldüğünü ifade eden Babacan, zenginle fakir arasındaki gelir dağılımının düzeldiği çok az sayıdaki ülkeden birinin de Türkiye olduğunu anımsattı.

Ali Babacan, "Dünya Bankası'nın yaptığı çalışmalarda görüyoruz ki Türkiye'de orta kesim son 10 yılda nüfusumuzun yüzde 40'ına çıktı" dedi. 

Sağlık ve eğitim alanındaki başarılara değinen Babacan, şunları söyledi:

"Sağlık hizmetleri Türkiye'nin dört bir yanına yüksek bir kaliteyle ulaşıyor. Eğitim sistemimizde her 20 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor. Yargı ve adalet hizmetlerinde gerçekten tarafsız ve bağımsız bir yargı sistemi için reformlar yapmamız gerekiyor. Bunların hepsini seçim beyannamemizde ortaya koyduk. Artık iş yapma zamanı. Seçimler geride kaldı, çok şeyler söyledik artık bunları yapma zamanı. Ne söz verdiysek yapmak zorundayız. Vaatlerimiz tek tek hepsi yerine gelecek. AK Parti'nin varoluş sebebidir. AK Parti güven üzerine inşa edilmiş bir partidir." 

Ankara Milletvekili Murat Alparslan da 1 Kasım'da dünyada eşi benzeri görülmemiş büyük bir başarının tarihe not düşüldüğünü belirtti.

Her zaman azimle çalışacaklarını vurgulayan  Alparslan, "Sevdamızın adı ak sonu toprak diyerek, her zaman azimle çalışarak, muhabbetimizi, dostluğumuzu her daim yücelterek, önümüze konulan pek çok engeli boşa çıkararak büyük başarılara hep beraber imza attık. Bizler siyaseti hep eserler üretmek üzere, milletin hizmetkarı olmak için yaptık" diye konuştu.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.