Konya Haber: Kapalı pazarın başkenti ‘Konya’ #OzelHaber

Konya Haber: Türkiye Seyyar Pazarcılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Pazarcılar Odası Başkanı Tahsin Öz, Türkiye’de en çok kapalı pazarın Konya’da olduğunu ve pazarcılık sektöründe en iyi yerde yer aldığını söyledi.

Konya Haber:  Kapalı pazarın başkenti ‘Konya’ #OzelHaber
Yayınlanma:

Türkiye’nin her konuda kendine yetebilen bir ülke olduğunu ifade eden Konya Pazarcılar Odası Başkanı Tahsin Öz, “Türkiye’den  yurt dışına meyve ve sebze ihraç edilse bile yeteri miktarda ürüne sahibiz. Ülkemizde 12 ay boyunca farklı mevsimlerde yetişen her türlü meyve ve sebzeyi bulma imkanı  bulunuyor. Yeni yapılacak düzenlemelerle birlikte buzhane ve depolama olanakları ile birlikte mevsimi olmadığı zamanlarda bile bulunmayan meyve ve sebzeyi bulma şansına sahip olacağız. Biz ülke olarak üretimde dışarıya bağımlı bir ülke değiliz. Türkiye sebze ve meyve üretiminde  kendine yeter, artar hatta fazlası bile vardır. Ayrıca Konya meyve ve sebze üretiminde iyi bir yerde yer alıyor” şeklinde konuştu.

“KONYA’DA  22 ADET KAPALI PAZAR YERİ VAR”

Konya Pazarcılar Odası Başkanı Tahsin Öz, şu anda Türkiye genelinde en çok kapalı pazarın  Konya’da olduğunu belirtti. Konya’nın pazarcılık  sektöründe en iyi yerde yer aldığını belirten Öz, “Türkiye genelinde bakıldığı zaman Konya  pazar ortamı olarak çok iyi bir konumda bulunuyor. Bugün İstanbul’da, Ankara’da İzmir’de yani büyük şehirlerde kapalı pazar yeri bulmak çok mümkün değil. Genellikle büyük şehirlerde pazar yerleri sokak aralarında ve caddelerde yer alıyor. Bir zamanlar Konya’da da öyleydi ama biz bu ortamı aştık. Şu anda Konya merkezde 22 adet kapalı pazar yerimiz bulunuyor ve hala da yapılmaya devam ediliyor. Karatay ilçesinde 15 adet kapalı pazar yapıldı ve kapanmayan pazar yeri kalmadı, Meram’da 5 adet pazar kapatıldı ve yapılmaya da devam ediliyor, Selçuklu’da ise 2 adet kapalı pazar mevcut iken 3 pazarında ihalesi verildi. Merkez dışında diğer ilçelerle de kapalı pazarlar bulunuyor. Bu pazarlarla pazarcıları ve pazarı sokak ortasından alıp güzel bir ortama getirmek konusunda çok başarılı olduk” diye konuştu.

“KAPALI PAZAR PAZARCIYI VE ÜRÜNÜ KORUYOR”

Kapalı  pazarların  yapılmasının zorunlu olduğunu ifade eden Öz, “Sokak veya cadde içerisinde yer alan bir pazarda  biri hastalansa veya yangın çıkmış olsa oraya ambulansın ve  yangın aracının  girmesi pek mümkün olmayacaktır. Bu açıdan kapalı pazarlar  çok büyük bir avantaj sağlıyor. Ayrıca açık pazarlarda pazarcılar yazın sıcak havayı,  kış aylarında ise soğuk, yağmur, kar, çamuru çekmek zorunda kalıyorlardı. Kapalı pazarlar en azından bu durumlardan korunma noktasında önem teşkil ediyor. Müşteri bu pazarlara geldiği zaman alışverişini daha güvenli ve rahat yapma şansına sahip oluyor. Pazarcılar ilk başta bu pazarların işlerini aksatabileceğini düşündükleri için olaya iyi gözle bakmıyordu. Ama biz  Oda olarak öyle düşünmedik. Yapılsın görelim dedik ve yapıldı şu anda pazarların çoğu muntazam bir iş yapıyor. Kapalı pazarlar  hem pazarcıyı, hem vatandaşı, hem de pazardaki ürünü koruması açısından son derece önemli bir adımdır. Bizler bunu Konya’da çok iyi başardık. Geçmişte Konya’da çok büyük sıkıntılarımız vardı. Biz şu anda sıkıntılarımız Belediyelerin yardımı ile aştık” şeklinde konuştu.

Muhabir: Gamze Erdoğan 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.