Etliekmek ustalığından oyunculuğa uzanan başarı hikâyesi!

Uzun yıllar, Konya’da Etliekmek ustalığı yapan birçok dizi ve filmde rol alan Oyuncu İhsan Dayanç, oyunculuk kariyerinin nasıl başladığıyla ilgili keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Etliekmek ustalığından oyunculuğa uzanan başarı hikâyesi!
Yayınlanma:

İhsan Dayanç kimdir?

1980 Konya doğumluyum. İlkokul mezunuyum. Etliekmek ustasıyım. Baba mesleğimi çıraklıktan kalfalığa 20 yıl yaptım. Hala da zaman zaman yapmaya çalışıyorum. Havzan Etliekmekte 12 yıl ustalık yaptım, daha sonra kendi dükkânımı açma fırsatım oldu. Rahmetli babam bestekâr Salih Bey’in ritim saz arkadaşıydı bu yüzden küçük yaştan beri sanata âşık birisi olarak büyüdüm.

Yıllar sonra oyuncu olma fikri nerden çıktı?

Çocukluğumdan bu yana aslında hep içimde bir ukte kalmıştı. Sanata olan ilgim çok fazlaydı. Ancak imkânların yetersiz olması ve yol gösteren olmadığı için hiç İstanbul’a gitme cesareti gösteremedim. 3 sene önce bir karar verdim, İstanbul’a gittim. Bu arada çok sıkı bir Kurtlar Vadisi dizisi takipçisiydim. Müjdat Gezen Sanat Merkezinde 3 aylık bir oyunculuk eğitim aldım. Müjdat Gezen derslerimize ara sıra katılırdı. Oyuncu koçumuz Emrullah Baran Öztürk, derslerimize girerdi. Daha sonra kendi yoğun çabalarımla Kurtlar Vadisi dizisinde Güllü karakterini canlandıran Erhan Ufak’la tanıştım. sağolsun kendisi bana çok yardımcı oldu.

Etliekmek ustalığına İstanbul’da da devam ettiniz mi?

Evet. Çünkü aldığım oyunculuk eğitiminin bedeli oldukça yüksekti. İstanbul’da yaşamak çok zor maalesef Konya gibi değil. Nerdeyse adım başı para harcamak zorunda kalıyorsunuz. Zaten benden desteğini hiç esirgemeyen ve bu sektörde tecrübe sahibi olan çok Değerli Ağabeyim Erhan Ufak, da daima kendi mesleğimi bırakmamamı. Oyunculuğu şimdilik bir hobi olarak yapmamı tavsiyesinde bulunuyor. Ben de kendisini çok sevdiğim için daima sözlerine kulak veriyorum.

Aileniz oyuncu olmanızı destekledi mi?

Ailem benim hayallerimi gerçekleştirmem konusunda çok destek oldu. Özellikle eşim maddi ve manevi çok arkamda durdu. Konya’da çok yaygındır, kadınlar ev bütçesine katkıda bulunmak için el işleri yaparlar. Eşim sağolsun, bu el işlerinde yapıp bana maddi olarak destek sağladığı çok olmuştur.

Şu ana kadar hangi dizi ve filmlerde yer aldınız?

Erhan Ufak, beni kurtlar vadisi oyuncularından Necati şaşmaz ve Cahit Kayaoğlu ile tanıştırdı. Böylece ilk oyunculuk tecrübem Kurtlar Vadisi dizisinde rol almamla oldu. Ardından, Arka Sokaklar, Medcezir, Deliha, Küçük Ağa, Küçük Gelin, Seksenler, Kardeş payı gibi birçok dizi ve filmde rol aldım. Konya’da çekimlerini yaptığımız Ay Gelin filmini senarist ve yönetmeni Cengiz Mertler beyle Şeytan Papuçta filminde uzun soluklu bir çalışma yaptık. Şu an seçimler dolayısıyla vizyona girmedi. Güzel bir film olduğunu düşünüyorum. Seçimlerden sonra vizyona girecek. Vizyonu bol olsun, diyorum.

Yıllar sonra hayalinizin peşinden koşan ve gerçekleştiren biri olarak, insanlara ne mesaj vermek istersiniz?

Benim en büyük hayalim oyuncu olabilmekti. Bu hayalimi çok şükür ki gerçekleştirdim. Hayallerimi gerçekleşmem de Erhan Ufak, bir dönüm noktası oldu. Kimse oturduğu yerden hayallerinin gerçekleşmesini beklemesin, düşünmesin. Mutlaka hayallerinin peşinde koşsunlar. Ben işimi büyük bir keyifle ve aşkla yapıyorum. Çünkü aksi halde başarı sağlamanın mümkün olmayacağını düşünüyorum. (Melek Sarıtaş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.