Evdeki hesap pazara uymadı

Kış şartlarını kendisini iyice hissettirdiği şu günler de Akdeniz bölgesindeki seralarda da sel felaketinin yaşanması ile pazarda fiyatlar ateş pahası oldu.

Evdeki hesap pazara uymadı
Yayınlanma:

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği şu günler de soğuk hava herkesi üşütüp tir tir titretirken semt pazarlarını ise alev sardı. Mersinde seralar da yaşanan sel felaketi tüm Türkiye’de gözleri Antalya seralarına çevrildi. Antalya seralarının da yetersiz kalması sebze meyve fiyatlarına olumsuz yansıdı. Vatandaşların mutfak masrafı için ayırdıkları bütçe fiyatların yüksek olması nedeni ile alınacaklar listesinin ancak yarısını karşılarken evdeki pazara uymadı.

 

Pazar esnafı fiyatların yüksek olduğunu kabul ederken yetersiz kalan Antalya seralarının ilk el yüksek fiyatlarına nakliye, komisyoncu ve bir de kendilerinin kar payının eklenmesinin fiyatları bu duruma getirdiğini ifade etti. Pazar alış verişi için Kadınlar pazarını seçen emekli öğretmen 61 yaşındaki Mehmet Yılmaz “evdeki hesap pazara uymadı. Fiyatlar almış başını gidiyor. Cepteki para ile listenin ancak yarısını alabiliriz” dedi. Fiyatların yüksek olmasının normal olduğunu dile getiren Nurten İnan ise “Seraları sel vurdu. Antalya seraları Türkiye ihtiyacının ne kadarını karşılayabilir ki durum böyle olunca Pazar da fiyatların yükselmesi de gayet normal” şeklinde konuştu.  İşte Pazar ürünlerindeki bazı fiyatlar Kabak 7, Domates 6, Salatalık 5, Lahana 6, Patates 7, Kıl biber 8, Fiyatların birkaç hafta bu şekilde olmasını beklediklerini söyleyen Pazar esnafı Hasan Kavacık ise “Kış aylarında fiyatlar elbette yükselir. Fakat bu kadar yükselmesinin nedeni seraları vuran sel bu fiyatlar birkaç hafta sonra aşağılara çekilir” şeklinde konuştu. (Zafer Samancı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.