Evler artık daha güvenli olacak #KonyaHaber

İdolwin Genel Müdürü ve KONTİMDER Başkanı Osman Başaran, hırsız ve çocuk güvenlik kilitleri ile tüm bu ihtimallerin ortadan kaldırabileceğini belirterek promosyon olarak bu güvenlik kilidini herkese ücretsiz olarak vereceklerini söyledi

Evler artık daha güvenli olacak #KonyaHaber
Yayınlanma:

Uzun yıllardır PVC kapı ve pencere sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyleyen İdolwin Genel Müdürü Osman Başaran, pencere ve camdan düşerek ölüm olaylarının gerçekleşmesinin sadece bugünün konusu olmadığını yıllardan beri süre gelen bir sorun olduğunu söyledi. Özellikle yaz aylarında daha çok bu tür ölümlerin ve yaralanmaların olduğuna dikkat çeken Başaran, iki temel sebep olduğuna değindi. Başaran bu konu ile ilgili şunları söyledi: “Birinci olarak yazın havalar sıcak olduğu için kapımızı penceremizi sürekli açık tutuyoruz ikinci sebep ise yaz aylarında okullar kapalı olduğu için çocuklar evde vakit geçiriyorlar. O nedenle bu tarz risklerin oranı yazın daha da artıyor. Biz aslında bu konu ile ilgili yaklaşık üç yıldır çalışıp 5 aşamalı da bir proje yürütüyoruz. Şu anda da bu projenin 3. aşamasını tamamladık. Çok kolay bir aparat yardımı ile evinize pencereden hırsız girmesi ihtimalini ve çocuğunuzun penceren düşme ihtimalini tamamen ortadan kaldırabiliyoruz. Bir paket sigara parasından daha aşağı bir bedelle bu mümkün olabiliyor. Ve daha da önemlisi bu sadece bize özel bir uygulama değil bu aparat her yerde alınabilir satılabilir bir aparat ama bu konuda bir duyarlılık eksikliği bulunuyor. Dolayısıyla bizde bu konu ile ilgili bir algı ve kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“BU YIL PROMOSYON OLARAK İSTEYEN HERKESE HIRSIZ VE ÇOCUK GÜVENLİK KİLİDİNİ ÜCRETSİZ OLARAK VERİYORUZ”

Fransız balkon olarak adlandırılan ve ölümlere sebep olabilen balkonlar hakkında da bilgi veren Başaran,  “Genelde bu balkonlar mekanları aydınlık ve ferah göstermek amacılığıyla zemine kadar camdan yapılıyor. Kullanışlı ama bu balkonu yaptırırken iki tane temel şart bulunuyor. Birincisi bu balkonların önünde mutlaka korkuluk bulunmalı ve korlukları oluşturan alüminyumların arasında da açıklık olmaması lazım. Aksi takdirde çocuk bu oluşan boşluktan düşebilir. Bu balkonlarda da bu hırsız ve güvenlik kilitleri mutlaka kullanılmalıdır. Biz bu ürünlerimizle hırsıza kilit pelesenk olmaz sözünü çürüteceğiz. Biz firma olarak her yıl bir takım promosyonlar yaptırıp bir bütçe ayırıyoruz. Bu yıl promosyon olarak talepte bulunan herkese en azından çocuk odasının penceresi için bir tane hırsız ve çocuk güvenlik kilidini ücretsiz olarak vermeyi taahhüt ediyoruz sizin aracılığınızla bugünden itibaren bu konuyu kamuoyuyla paylaşmış olalım. İsteyen herkes bizim iş yerimize gelip sorgusuz sualsiz bu üründen alabilir. Herkese bir ürün bir sefer verilecek” diye konuştu.

“MÜTEAHHİTLER PENCERE GENİŞLİĞİNİ BELLİ BİR STANDARTTA BIRAKMALI”

 Cam silerken ölenlerin sayısının da çok fazla olduğunu ifade eden Başaran, “Pencereyi silerken eliniz kayabilir, tansiyonunuz düşebilir ve can kayıpları olabilir. Bu konuda da şöyle tezimiz var müteahhitlerin pencere genişliğini belli bir standartta bırakması koşuluyla hanımefendilerin pencereleri silmek için dışarıya sarkmalarına gerek kalmayacak bir sistem bulunuyor. Durduğunuz yerde ayağınızı basarken içerden camınızın tamamını silebilirsiniz. Belki bununla ilgili devlet,  pencere genişliği 150 cm geçmeyecek ve mutlaka hareketli sistem kullanılacak şeklinde bir yaptırım uygulayabilir” dedi. Devletin çocukların pencereler ve camdan düşerek ölmelerine karşı herhangi bir önlem almadığını dile getiren Osman Başaran, anne  babaları biraz bilinçlendirecek uygulamaların yapılabileceğini belirtti. Bu konulara Cuma hutbesinde değinilebilir, kamu spotu  olarak TV radyolarda yayınlanarak insanların bu konuda daha duyarlı olması sağlanabilir.Bundan sonra yapılan pencerelerde hırsız ve çocuk güvenlik kilitlerinin mecburi olması uygulaması  yapılarak  bu olumsuzlukların önüne geçebiliriz” dedi.

 Gamze Erdoğan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.