Far avı pahalıya mal oluyor

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Konya ve civarında 2016 yılı içerisinde yapılan denetimler sonucunda 10 tane araca yasak far avı nedeni ile el koydu

Far avı pahalıya mal oluyor
Yayınlanma:

Far avı, geceleri özellikle kar yağdığı zamanlarda kullanılan avlanma tekniğine verilen isim, gözlerine projektörün ışığı çarptığında fark edilen hayvan geçici körlük yaşaması sonucu bir anda etkisiz bir hale geliyor ve olduğu yerde donup kalıyor.

“ARAÇLAR MÜSADERE EDİLİYOR”

Tabiattaki yaban hayatını korumak için avcılık noktasında denetimlerin kararlı bir şekilde yapıldığını söyleyen Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, “Denetimler esnasında 2016 yılı içerisinde 10 tane araca yasak far avı yaptığı için el konuldu ve kamuya geçirilme davaları açıldı. Bu araçların kamuya geçirilme davalarını kurum olarak kazanırsak bunları tekrar ihale yolu ile satışını yapıyoruz ve yasak far avını yapan kişinin elindeki araç müsadere ediliyor, ağır bir ceza fakat yaban hayatın korunması ve usulsüz avlanmanın önüne geçmek için bu cezalar uygulanıyor” dedi.

“ALTI YÜZ ON İKİ KİŞİYE İŞLEM YAPILDI”

Yine 2016 yılı içerisinde toplamda 109 tane tüfeğe usulsüz avlanma nedeni el koyulduğunu, bunlarında müsaderesinin yapıldığını söyleyen Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, “Toplamda 612 kişiye yasak avlanma nedeni ile işlem yapıldı ve suç tutanakları düzenlendi. Burada önemli olan avlanmanın av sezonunda ve müsaade edilen yerlerde, türde ve kotada yapılması bunların dışında yapılan işlemler usulsüz avlanma metodu olarak kabul ediliyor ve hukuki noktada işlem yapıyoruz” dedi. Kocaman, denetim ve kontrollerin Konya ve diğer ellerimizde sıkı bir şekilde yürütüldüğünü kaydetti.

Seyit Mehmet Kavuncu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.