Fas Kralı'ndan Trump'a 'Kudüs' mesajı

Fas Kralı 6. Muhammed, ABD Başkanı Donald Trump'a bir mesaj göndererek Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacakları yönündeki iddialardan duyduğu endişeyi bildirdi.

Fas Kralı'ndan Trump'a 'Kudüs' mesajı
Yayınlanma:

Fas Kralı 6. MuhammedABD Başkanı Donald Trump'a bir mesaj göndererek Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacakları yönündeki iddialardan duyduğu endişeyi bildirdi.

Fas resmi ajansı MAP'ın haberine göre, Kral 6. Muhammed, Trump'a gönderdiği mesajda, "Arap ve İslam ülkelerinin halkları, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma niyetinden büyük endişe duyuyor." ifadelerine yer verdi.

Böyle bir adımın ABD'nin de dahil olduğu barış süreci görüşmelerini olumsuz etkileyeceğini belirten Fas Kralı, söz konusu mesajını 1 milyardan fazla Müslümanın yaşadığı 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) bağlı olarak faaliyet gösteren Kudüs Komitesi Başkanı olarak gönderdiğine vurgu yaptı.

Kudüs'ün üç semavi din için de kutsal olduğuna dikkati çeken Kral 6. Muhammed, "Tarihi kimliği ve dini olarak benzersiz bir statüye sahip Kudüs, hoşgörünün temel direği olarak herkesin barış içinde yaşadığı bir şehir olmalı. Uluslararası yasalar ile belirlenen Kudüs'ün siyasi statüsü korunmalıdır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.