Fethiye'nin dünyaya açılan penceresi 'Babadağ'

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'dan uçuşları, havadan görüntülendi.

Fethiye'nin dünyaya açılan penceresi 'Babadağ'
Yayınlanma:

Dünyanın önde gelen yamaç paraşütü merkezleri arasından gösterilen Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bin 965 rakımlı Babadağ'da, turizm sezonu hazırlıkları tamamlandı.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'nin bin 700 metre rakımdaki pistinden yamaç paraşütü pilotu Şenol Arat ile uçuş yapan AA muhabiri, Ölüdeniz'in eşsiz manzarasını ve gökyüzünde süzülen paraşütleri görüntüledi.

Gökyüzünde açıklamalarda bulunan yamaç paraşütü pilotu Şenol Arat, sezonun bin 700 metre pistinden ilk uçuşların başladığını, yeni sezondan beklentilerin geçen yıla göre çok yüksek olduğunu söyledi.

Arat, "Burası manzara olarak dünyanın bir numaralı uçuş merkezi. Buraya insanları uçmak için davet ediyoruz. Sadece uçuşa da değil, gelin burada bir hafta tatil yapın. Kendiniz de göreceksiniz, bağımlılık yapacak." şeklinde konuştu.

"Geçen yıl 95 bin atlayış yapıldı"

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı ve Fethiye Güç Birliği Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Babadağ'da 2015'te 121 bin 500 atlayış gerçekleştirildiğini, tüm olumsuzluklara rağmen geçen yılki sayının ise 95 bin olduğunu bildirdi.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız ise şunları kaydetti:

"Bu sezonun daha iyi geçeceğini umut ediyoruz. Geçen sezondan kötü olacağını kesinlikle düşünmüyoruz. Yamaç paraşütü, sektörel anlamda bölgemize büyük katkı sağlayacaktır. Sezonumuz açıldı. Havalar çok güzel ve gökyüzü paraşütlerimizle rengarenk. Herkesi uçmaya bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.