FETÖ'cü albay, yüzbaşıya 'itirafçı olmaması' için baskı yapmış

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 kişinin yargılandığı "çatı" davasına sanık savunmalarıyla devam edildi.

FETÖ'cü albay, yüzbaşıya 'itirafçı olmaması' için baskı yapmış
Yayınlanma:

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 221 kişinin yargılandığı "çatı" davasına sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ile izleyiciler katıldı.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, sanık eski Yüzbaşı Ali Emre Eral'a söz verdi.

Avukatının verdiği dilekçedeki ifadelerin doğru olup olmadığının sorulması üzerine Eral, şunları söyledi:

"Şube müdürü olan Albay Özay Yılmaz, 15 Temmuz'da saat 17.00-18.00 civarında mesaimin gece 02.00-03.00'e kadar süreceğini söyledi. Sayın Başkan, ben bir yıldır oradaydım. Biz her zaman fazla mesai yapardık. Rutin bir şey olduğu için söylenmezdi fazla mesai yapacağımız. İşimiz çok yoğun olduğundan işimiz bitmeden çıkamazdık. Genelde 20.00-21.00, bazen de 22.00'de işimiz biter, çıkardık. Şube müdürümün böyle söylemesi çok anormal bir şey. Gece 02.00-03.00'ü işaret etmesi, onun darbeyi önceden bildiği kanısına varmama sebep oldu. Sayın Başkan, bu darbeyi kuşkusuz hain FETÖ planladı ve icra etti.

Bu kapsamda başta terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ve onun tüm yardımcılarından, darbeyi planlayan, organize eden, icra eden, özellikle şube müdürüm Özay Yılmaz'dan şikayetçiyim. Kendisi ayrıca vereceğim ifade öncesinde arka sıralarda oturuyordum, kendisi de benim ön sıramda oturuyordu bu salonda. İtirafçı olmamam konusunda beni iknaya çok uğraşmıştır. Peygamberimizi rüyasında görenler olduğunu, çok az kaldığını, yakında bu sıkıntıların biteceğini, sabretmem gerektiğini, eğer itirafçı olursam ahirette sıkıntı olacağını söylemiştir. Bu kapsamda kendisinin FETÖ'cü olduğunu ve hala insanları boş vaatlerle kandırmaya çalıştığını düşünüyorum."

Duruşmada, 13 Haziran'daki savunmasında da itiraflarda bulunan Eral, 14 Temmuz'da kendisini çağıran örgüt "abi"sinin "Yarın, amirlerin ne derse onu yapacaksın." diyerek kendisini uyardığını, neden böyle söylediğini sorunca "kapalı emir" yanıtını aldığını bildirmişti.

Eral, "FETÖ, kuruluşundan bu yana hoşgörüyle ülkeye ve millete hizmet etmekten başka gayesi yokmuş gibi kendisini göstererek benim gibi nice iyi niyetli ve saf insanları suistimal etmiş, kandırmış, asıl niyetini hain darbe girişimi ile ortaya koymuştur." beyanında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.