FETÖ'cü emniyet müdürünün öldürme emri iddianamede

Darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında Bozdağ ile Lekesiz'in de bulunduğu idarecilerin alıkonulması planına ilişkin iddianamede darbecilerin WhatsApp üzerinden "ölüm emri" verdiği ortaya çıktı.

FETÖ'cü emniyet müdürünün öldürme emri iddianamede
Yayınlanma:

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Jandarma Okullar Komutanlığındaki darbe faaliyetleriyle ilgili, aralarında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile dönemin Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in de bulunduğu bazı idarecilerin alıkonulması planına ilişkin iddianamede, darbecilerin WhatsApp üzerinden "öldürme emri" verdiği yazışmalar yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca, 2'si tutuklu 13 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, halkın darbecilere karşı direncini kırmak için FETÖ mensubu polislerin WhatsApp üzerinden organize olduklarına işaret edildi.

İddianamede darbe girişiminin yaşandığı gece Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı yakınında yakalanan eski Emniyet Müdürü Zeki Taşkın'ın, WhatsApp'tan gönderdiği mesajlara da yer verildi.

Mesajlarında darbeye direnenler için "ölüm emri" vermiş

Şüpheli Taşkın, daha sonra da Emniyet Genel Müdürlüğünün darbe karşıtı emirlerine uyulmaması gerektiğini belirterek, "Abiler emniyetten gelen emirleri yerine getirmemeliler. Herkes Genelkurmay'a gitsin. Devreler birbiriyle irtibat kursun. Zincir kursunlar. Haberdar olmayan kalmasın, emekliler dahil." şeklinde mesaj attı.

İlerleyen saatlerde darbeye direnenler için ölüm emrini verdiği mesajlarında Taşkın şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da muvazzaf ve emekli kim varsa silahını alıp GENKUR, EGM, Ankara Emniyet, KOM, TEM ve Yıldız'ın önüne giderek direnen herkesi indirsin. Bu konuda askere yardımcı olsun. Kimse evinde durmasın. Duran vebaldedir. Herkese duyurun. Abiler herkese ilettim. 'Paralelci' ilan edilen polisler, silah ve teçhizatlarını kesinlikle teslim etmesin."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve korumalarına ilişkin de mesaj atan şüpheli Taşkın'ın, örgüt mensuplarının moralini yüksek tutmak için "Erdoğan, yanındaki korumalarla bilinmeyen bir yere götürüldü. Büyük ihtimalle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı deniz üssünde tutuluyor. Emniyet müdürlükleri, askere direnmeyeceklerini ilan etti. Bir abiye, eski istihbaratta çalışan bir arkadaşı göndermiş." şeklindeki yazışmaları da iddianamede yer aldı.

Zeki Taşkın, darbe girişiminden önce FETÖ üyeliği nedeniyle görevinden ihraç edilmiş ve soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.